HRVATSKA MODA

Zadovoljstvo nam je sudjelovati na ovom modnom projektu!

Poznati modni brand eNVy Room o suradnji s FASHION.HR-om
 
Od jučer u svim Bipa prodavaonicama diljem Hrvatske možete pronaći ljetnu mini kolekciju FASHION.HR-a za čiji je dizajn zaslužan poznati dizajnerski dvojac eNVy Room. Prekrasna ljetna kolekcija u samo jednom danu oduševila je brojne hrvatske trendseterice kako svojim dizajnom, tako i pristupačnim cijenama pa smo iz prve ruke odlučili saznati kako su Nikica i Vjeko došli do inspiracije i što za njih znači ova velika modna suradnja…

Pripala vam je čast da dizajnirate prvu kolekciju za Fashion.hr koja je jučer puštena u prodaju diljem Hrvatske. Kakav je osjećaj imati iza sebe kolekciju koja je izrađena u ovako velikom broju i koja je zbog svojih cijena pristupačna široj masi?

Lijepo je vidjeti svoj dizajn kako živi na ljudima, kako se nosi. Ova suradnja odličan je način za postići upravo to.

Što za vas znači ovaj projekt?

Hrvatska je proizvodnja prilično skupa što zbog cijene rada i materijala, što zbog manjih količina proizvodnje, dok kod ovog projekta količina ozbiljno utječe na pad proizvodne cijene. Samim time i maloprodajna cijena je mnogo pristupačnija širem tržištu. Isto tako je važno što ovaj projekt putem Bipa-e ima odličnu nacionalnu dostupnost ponuđenih proizvoda. Zaključno, dobra nacionalna pokrivenost, pristupačna cijena i odgovarajući dizajn tri su ključne točke koje ovom projektu garantiraju uspjeh. Zadovoljstvo je sudjelovati u takvom projektu.

Koja je priča iza cijele kolekcije? Odakle ideja o motivu ribe i simpatičnom citatu koji se proteže kolekcijom?

S obzirom da je planirani početak projekta bio sredina srpnja, želja nam je bila kolekciju apsolutno podrediti ljetu i ljetnoj ležernosti. Cilj je bio postići da nas pogled na kolekciju asocira na plaža, more, odmor. Mornarski uzorak i motivi riba elementi su koji su nam se činili odlični za ostvariti željenu emociju kolekcije. A citat je napomena svima da se osim odmoriti treba proveseliti i dobro zabaviti.

Dizajnirali ste dva odjevna komada i divne modne dodatke koji su neizostavni svake tople sezone. Zašto ste radili baš te određene odjevne komade i modne dodatke?

Htjeli smo ponuditi jedan total look pazeći pri tom da je svaki komad kolekcije i neovisan. Razmišljali smo što ženi treba na ljetnom odmoru i zaključili da će odjenuti ili laganu ljetnu haljinu ili ležernu T-shirt majicu. Sunčanim naočalama će se štititi od sunca, narukvica će biti jedini nakit koji će lako skinuti prije ulaska u more, ponijeti će osobne stvari u platnenoj torbi, prebaciti ručnik preko ramena I otići na plažu. No, komadi se lako mogu kombinirati i za ljetnu šetnju uz more ili odlazak na večeru. 
Kome je kolekcija namijenjena? Koga sve vidite u ovim kreacijama?

Kolekcija ima stvarno široku ciljnu skupinu. Neki komadi ciljaju nešto užu skupinu od drugih, ali je najveći dio komada namijenjen stvarno svim ženama.
  
Svatko ima favorite u kolekcijama, a nas zanima koji komad je vama osobno najdraži i zašto?

Definitivno ručnik. Ciljano smo ga radili da bude unisex i jako nas veseli što ćemo taj komad kolekcije moći i mi koristiti ovog ljeta.


A.B.
 
photos: Šime Eškinja, pr
Objavljeno: 11.07.2014. u 10:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p