HRVATSKA MODA

Zagreb je sinoć dobio novu modnu adresu

Gordana Grubeša i Boris Banović otvorili modni studio DAS CHARMES
Vintage Exchange, u slobodnom prijevodu modna razmjena, novo je 'must' mjesto na modnoj karti grada Zagreba i Hrvatske. Naime, hrvatska tvrtka Grupa FDG u suradnji s američkim suradnicima i prijateljima u Zagrebu je sinoć otvorila modni studio Vintage Exchange Das Charmes, koji u svojim prostorijama u Tkalčićevoj 75A nudi vintage kolekcionarske dizajnerske primjerke prestižnih modnih marki poput Lanvina, Diora, Prade i Chanela.


                                                                        Bata Spasojević

                                                               Ivana Lea Korejzl, Boris Banović

Uz ponudu dizajnerskih komada, Das Charmes nudi i uslugu privatnog modnog i lifestyle savjetovanja pod vodstvom eminentnog modnog stručnjaka i njegovih modnih kolega, a o svemu nas je više informirao Boris Banović: "Nekada je bilo normalno odvojiti veći novac za neki dizajnerski komad odjeće, no danas su vremena drugačija. Mnogima trenutne gospodarske prilike u kojima se našao svijet to otežavaju, a mnogi i nisu imali priliku kupiti ili nositi kvalitetnu dizajnersku odjeću. S druge strane, mnogi svoju odjeću nikada nisu odjenuli, a ormari su im prepuni. Upravo iz tih razloga u Zagreb dovodimo u svijetu već poznati modni koncept, tzv- vintage exchange, koji podrazumijevaju povoljniju kupnju kolekcionarske dizajnerske odjeće, uobičajen na zapadu, osobito u Americi. Uz dizajnerske komade po povoljnijim cijenama, u našem studiju nudimo i modne savjete za svoje kupce."


                                                               Petra Friganović, Ornela Vištica

                                                                       Snježana Mehun, Alka Vuica

Banović, kao modni stručnjak, a danas savjetnik i umjetnički direktor u projektu Das Charmes Vintage Exchange za Hrvatsku, također je nadodao: "Projekt je u Hrvatskoj zaživio zahvaljujući ideji i viziji zagrebačke odvjetnice Gordane Grubeše. U razradi ove ideje, koja je potpuno nova za hrvatsko tržište, pomaže nam naša suradnička tvrtka iz Los Angelesa. Raduje nas da ćemo s našim partnerima uskoro pokrenuti i nekoliko modno-humanitarnih projekata na području Hrvatske, što i jest bit ovog cijelog projekta."


Suvremeno uređen prostor modnog studija Das Charmes Vintage Exchange, u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, djelo je hrvatske arhitektice Ivane Lee Korejzl i svojim interijerom podsjeća na dizajnerske studije u zapadnoj Europi i Americi. Tko se sinoć pojavio na svečanom predstavljanju novog modnog koncepta, pogledajte u našoj galeriji.


Photo: Jure Perišić

Objavljeno: 17.10.2012. u 14:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p