HRVATSKA MODA

Zanimljivi komadi s potpisom hrvatske dizajnerice

Marina Prevolšek jesen/zima 2011./2012.
Hrvatska dizajnerica Marina Prevolšek predstavila je novu kolekciju za sezonu jesen-zima 2011./12., koja odiše već prepoznatljivim modnim izričajem namijenjenim modernim, urbanim i poslovnim ženama. Po prvi puta, kolekcija osim unikatnog nakita sadržava i unikatne pismo torbe za svaku priliku s potpisom Maion.

Nova linija, koju čine različiti odjevni komadi, od haljina, suknji, bluza, vesti do hlača i kaputa, bazirana je na prirodnim tkaninama, poput najfinijeg pamuka i vune, dok su za izradu modnih dodataka korišteni alcantara i koža. Kombinacijom zanimljivih tekstura i silueta, odjevni predmeti u uglavnom smirenoj paleti (ne)boja; bijeloj, sivoj, crnoj, te bež i smeđoj, poprimili su sasvim novu dimenziju. Specifičan je i koloristički rukopis dizajnerice koji se očituje u kombiniranju gore spoemnutih boja sa zelenom i njenim nijansama, a Marina se ovdje poigrala i posebnom tehnikom ručnog „gužvanja" tkanine.

Kolekcija odjeće dobila je konačan pečat ručno rađenim statement ogrlicama od drveta i svile. U isto vrijeme ogrlice svojim karakterom snažno podržavaju nove odjevne komade, ali i u potpunosti mijenjaju određenu kombinaciju. U ovu „jesenko-zimsku viziju" Marine Prevolšek savršeno se uklopila perspektivna domaća manekenka Josipa Janković, a za fotografije je zaslužan Matko Stanković.

 

Photo: Matko Stanković

Objavljeno: 29.10.2011. u 15:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p