HRVATSKA MODA

“Zar je već prošlo deset godina?”

Mini intervju: Ana Marija Brkić/A'Marie

Anamarija Brkić, dizajnerica koja stoji iza imena A'Marie, danas slavi svojih deset godina punokrvne karijere proslavom u zagrebačkoj galeriji Velvet. Kako bismo zajedno s njom proslavili ovaj jubilej, postavili smo joj par pitanja o dosadašnjem radu, ali i budućnosti...

  

Prošlo je deset godina otkako stvarate na sceni. Osjećate li još jedan zanos kao na početku karijere?

Kreativni zanos uvijek je prisutan svakom novom kolekcijom, svakom novom idejom. Ponekad kada pogledam unatrag pomislim zar je već toliko prošlo, meni je nekako vrijeme proletjelo. Moda nije samo moj posao, to je moj način života, moj svijet gdje sam svoja. Uvijek sam nastojala biti modno dosljedna, slijediti svoj put i snove.

Je li se vaš dizajnerski potpis mijenjao s godinama? Što je najviše utjecalo na njega? Kako ste ga oplemenjivali?

Nastojala sam održavati svoj modni senzibilitet prepoznatljivim ali unaprijeđivati ga nekim novim idejama i zamislima.  Uvijek je to bila klasika u suvremenoj interpretaciji, vječna elegancija i beskrajna ženstvenost u prvom planu. Svakom novom kolekcijom igram se bojama, materijalima, konstrukcijom, istražujem nove forme, ali nikada ne odstupajući od vlastitog izričaja.

Gdje ste u ovom trenutku? Barem što će se tiče pogleda na domaću modnu scenu?

Jako se puno dizajnera profiliralo na našem modnom nebu, drago mi je da sam svoj komadić na njemu i ja pronašla. Vidjeti svoju odjeću na zadovoljnoj klijentici potvrda je vašeg rada. Uspjeh nije stvar sreće, on je produkt velikog rada i truda, ali bez ljubavi prema tome što radite i vjere u sebe to nije moguće.

Radite li na nekim velikim projektima? Što spremate za budućnost?

Upravo sam dovršila jednu zanimljivu kolaboraciju, gdje sam u suradnji sa tvrtkom SAGA SAGA dizajnirala svoj prvi tepih. Dati svoju estetsku viziju na jedan takav predmet bio je uistinu veliki izazov. Puno je ideja i zamisli, idem polako, ali zasigurno će u budućnosti biti još zanimljivih projekata.

Marko Banjavčić

Objavljeno: 05.12.2012. u 11:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p