HRVATSKA MODA

Zatvoren Dubrovnik Fashion Week!

Romantika EnvyRooma za početak, luksuz Hippy Gardena za kraj!
-->--> -->

Posljednja večer modnog događanja u Dubrovniku završila je s našim dizajnerima. Svoje kolekcije tako su predstavili EnvyRoom, Mustre & Ronchi, Andrea Bistričić i Hippy Garden, te brend Anna Aichinger iz Austrije.

Kad se spomene ime EnvyRoom iza kojeg stoje Nikica Ivančević i Vjeko Franetović, svi odmah pomisle na lepršave, romantične večernje haljine. Dvojac nam je tako i u Dubrovniku pokazao kolekciju slojevitih večernjih haljina, nježnih i prozračnih, koje su izazvale uzdahe dama u publici. Paleta boja je također nježna i zagasita, haljine u sivoj, bijeloj, crnoj, lila i plavoj boji, izrađene od metara i metara materijala, dizajneri su ovog puta ukrasili kristalićima i time ih učinili još svečanijima. Prekrasni volani nježno su padali siluetama manekenki i učinili ih posebno zavodljivima i elegantnima. Duo je i ovog puta svima pokazao da su pravi maheri kad su u pitanju svečane večernje haljine. Nakon revije EnvyRooma, svoju kolekciju iz Austrije prikazao je brend Anna Aichinger. Prvih par komada koji su izašli na pistu, naprosto su nas oduševili, no kasnije sve pada u vodu. U kolekciju baziranu na bijeloj, crnoj i sivoj boji, zalutali su blještavi narančasti komadi, te pokoji bež, toliko nepotrebni da su sve dotad viđeno potisnuli u drugi plan. Definitivno najjači komadi kolekcije su oni crni, kratke koktel haljine, zanimljivih detalja, koje svaku ženu čine zavodljivom i seksi, te sive pamučne bandage haljine koje izvanredno prate liniju tijela.  MUSTRE su u Dubrovniku svoje snage udružile sa dizajnericom šešira koja stoji iza brenda RONCHI i prikazale još jednu prirodnu i ležernu kolekciju. Tipični MUSTRE komadi izrađeni su od prirodnih materijala i pletenine, zagasitih i zemljanih tonova. Zamjerka nažalost ide šeširima brenda RONCHI iz jednog jedinog razloga, jer se ne uklapa u MUSTRE kolekciju. Njihovoj ležernoj kolekciji daje neki romantičan prizvuk, koji je nepotreban. Iz kolekcije nam se posebno svidio crni kombinezon, pa njega izdvajamo kao favorita. Nakon MUSTRE, mlada dizajnerica Andrea Bistirčić dubrovačkoj je publici prikazala zanimljivu kolekciju. Andrea je potekla iz londonskog Central Saint Martins College of Art and Design, na kojem je upisala postdiplomski, a može se pohvaliti i učenjem kod jednog od najjačih dizajnera - genijalnog Alexander McQueena. Andrea se igra krojevima i oblicima, stvare neke nove forme, moderne i pomaknute, pomalo "edgy". Neutralna bež boja dominira kolekcijom, no pojavljuju se i jače boje poput ciklame, indigo plave, te crne. Posebnu pažnju dizajnerica stavlja na detalje, cijelom kolekcijom prožimaju se zatvarači koji joj daju pomalo rokerski štih.

14.jpg

Prvi Dubrovnik Fashion Week zatvorila je revija dizajnerice Đurđice Vorkapić i njezin brend Hippy Garden. Dizajnerica je za Dubrovnik odlučila ponoviti dio svoje luksuzne kolekcije Hippy Glam, koju smo imali prilike vidjeti i na proljetnom Cro a Porteru. Kolekcija luksuznih haljina, namijenjenih za uživanje u ljetu i toplim ljetnim noćima bazirana je na bež, rozoj i smeđoj  boji, te zlatnim detaljima.  Osim poznatih volumiziranih dugih haljina koje su zaštitni znak ovog brenda, dizajnerica nam je prikazala zgodne kratke koktel haljinice, izuzetno koketne i zavodljive. Poigrala je detaljima poput zlatnih zakovica koje su nanizane cijelom dužinom haljine, ili stavljene samo kao mali detalji, te šljokičastim materijalima koji su posebno upečatljivi i kao stvoreni za ljetne večeri.

Stradun je tako proteklog tjedna uživao u zanimljivim modnim večerima s ugodnim iznenađenjima nekih dizajnera. Posebno su nam se dojmili stranci koje su organizatori i u najavama dobro predstavili, pa možemo samo reći da se veselimo idućem, drugom po redu Dubrovnik Fashion Weeku i modnim snagama koje će dovesti.

Ana Bacinger                                                                  photos by Željko Tutnjević

 

 

 

Objavljeno: 07.07.2009. u 14:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p