HRVATSKA MODA

Završen peti po redu regionalni sajam mode Samsung ZONA 45

Uzbudljiv zagrebački modni vikend vodećih dizajnera iz Hrvatske i regije

Peti po redu regionalni sajam mode Samsung Zona 45 oduševio je posjetitelje i još jednom potvrdio kako Zagreb s pravom nosi titulu regionalne modne prijestolnice. Na više od 1000 metara kvadratnih izložbenog prostora predstavilo se više od 100 modnih brendova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a ova jedinstvena modna manifestacija zabilježila je više od 70 tisuća posjetitelja. 

Od 9. do 11. svibnja moda je vladala središnjim zagrebačkim trgom. Sjajan odaziv i odlična atmosfera ključ su uspjeha sajma mode koji je okupio najbolje od domaće i regionalne modne scene. Posjetitelji su mogli uživati u brojim modnim revijama, vidjeti najnovije modne trendove te kupovati po nesvakidašnjim, pristupačnim cijenama. 

Posebnu pozornost i ove godine privukao je natječaj za odabir najboljeg mladog dizajnera LIFT by Perwoll. U jakoj konkurenciji gotovo stotinu prijavljenih, stručni žiri, kojeg su činile dizajnerice Ogi Antunac i Nataša Mihaljčišin, glavna urednica portala Fashion.hr Style Community modnog portala, Ana Bacinger te modni kritičar Borut Mihalić, izabrao je osam finalista koji su svoje radove pokazali na modnoj reviji održanoj u subotu, drugog dana sajma. Titula najbolje, po odabiru žirija, pripala je mladoj dizajnerici Ani Bogdan. Osim što će imati priliku besplatno nastupati na sljedećem sajmu ZONA 45, Ana će dobiti sjajnu priliku predstaviti svoju kolekciju na najprestižnijem tjednu mode Perwoll FASHION.HR-u. 

Ana Bogdan

stručni žiri Lift by Perwoll s pobjednicom Anom Bogdan

Stručni žiri LIFT by Perwoll s pobjednicom Anom Bogdan

A kako sajam mode već tradicionalno ima i humanitarni karakter, u subotu je, pod pokroviteljstvom Garden Malla, održana humanitarna dječja modna revija koju su nosili korisnici udruga 'Ljubav na djelu' i 'Fra Mladen Hrkać' te mladi članovi plesne skupine Cvrčak. Ovoj humanitarnoj suradnji pod nazivom 'Zajedno u ljubavi i djelu' pridružila se i naša poznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović i kreirala majicu koja se mogla kupiti na sajmu, a sav prihod od prodaje namijenjen je dvjema udrugama čiji je cilj pomoć obiteljima djece oboljele od malignih bolesti.

humanitarna dječja revija

Ivana Delač Đolo i Nives Skoko

Ivana Delač Đolo i Nives Skoko

Najveći regionalni sajam mode nisu propustile ni brojne poznate osobe koje su ovog vikenda posjetile zagrebačku modnu špicu, a među njima su bile Linda Begonja, Ana Maras, Nevena Rendeli, Petra Nižetić, Marijana Batinić, Anica Kovač, Marija Borić, Tihana Harapin Zalepugin, Robert Sever, Edita Misirić, Antonija Stupar Jurkin, Monika Mihajlović, Ivica Pucar, Ivana Delač Đolo, Ines Preindl i mnogi drugi. 

Nevena Rendeli

Nevena Rendeli

 

photos: Jure Perišić

 

Objavljeno: 12.05.2014. u 09:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p