HRVATSKA MODA

ZAVRŠEN WFW!

Već tradicionalno zatvorio Louis De Gama...

Posljednju večer Wella Fashion Weeka Zagreb održao se natječaj Pret - a- design na kojem se predstavilo šest dizajnera. Ines Kuš, ujedno i pobjednica kreirala je pamučne i svilene haljine. Kolekcija je prštala bojama, haljine su bile raznih dužina, te ukrašene puf - rukavima, volanima, visokim ovratnicima...Iva Magdić odlučila se za crno jednostavno i nosivo; haljinice, topići, suknjice,... Maja Hrastinski zainteresirala je mnoge multifunkcionalnim haljinama koje se mogu nositi na nekoliko različitih načina - preko ramena, spuštene ispod ramena, s rupama okrenutim na trbuh i leđa ili bokove. Haljine su pamučne i izvedene u jednostavnim krojevima u plavoj i bijeloj boji. S nimalo ženstvenom kolekcijom prezentirala se Marta Tokić koja je kombinirala grubi keper i svilu, te od tih materijala izradila jednostavne vrečaste haljine. Urbano, jednostavno, mladenački, crno i sve to za muškarce najkraći je opis revije Natalije Smogor.

Jurica Maršanić dizajnirao je tek dva modela, potpuno nepovezana; klasičnu smeđu haljinu s crvenim obrubom, te jednu potpuno izrađenu od bijele čipke.

Prvi gost dizajner večeras bio je Romero Braan iz Londona. Vrlo ženstveno i mladenački, neutralne boje i gotovo svi odjevni komadi upotpunjeni modnim dodatkom - prozirnim naočalama, njegov su izbor.

Mandali Mendrila iz New Yorka odjenula je modele u T-shirtove gotovo svih boja koje su bile obogaćene indijskim motivima na bambusovim štapovima.

 Artiđaninu reviju su nosile glumice koje su se smjestile u prostor između piste, te «nasumce» izlazile. Modeli su u već prepoznatljivom Artiđana stilu - vrećasto, puno detalja i ušivaka. Prevladavaju smeđa, crna, zelena, krem, ljubičasta, a od materijala  platno i svila. Haljine, dimije, hlače, košulje,... upotpunile su interesantnim metalnim nakitom i kopčama za kosu.

Ženski modeli crne, bijele, krem i sive boje koji kao preslik određenih povijesnih razdoblja bili su odabir dizajnerice Vladine Dajčić.  

S muškim i ženskim modelima (hlaće, haljine, majice, ogromne torbe,...) izrađene od jute i pamuka predstavila se Simone.

Robantico nam je priredio prštavu i kićastu reviju, odnosno mnogo šarenih printova, lepršavih materijala, bundica od umjetnog krzna, te šljokica.

Louis De Gama i ovaj put je opravdao status renomiranog dizajnera. Fine, savršeno izrađene haljine u gotovo svim bojama koje je „podigao" cipelama s visokim potpeticama i platformama, vrlo profinjeno i moderno, tipično „De Gama"... 

Revijom ovog dizajnera završen je ovosezonski Wella Fashion Week Zagreb!

Objavljeno: 01.12.2008. u 02:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p