HRVATSKA MODA

Ženski stilistički val u domaćim modnim vodama

Porazgovarali smo s Doris Fatur, Anom Nikačević i Ivanom Pavić

Doris Fatur, Ivana Pavić i Ana Nikačević

Mimoilazite se s njima u gradu dok žurnim korakom, s rukama do lakta natovarenima brendiranim vrećicama, hodaju ulicom. Kada vam se pritom pogledi slučajno sretnu, a one vam djeluju nekako zabrinuto, pomislite kako se radi o još jednoj dokonoj pripadnici "zlatne mladeži" kojoj je sjekira pala u med pa bjesomučno shoppingiraNaravno, za razliku od vas koji teško zarađujete taj svoj "kruh od sedam kora".

 
Drugi puta kada na gradskim ulicama, usred petka, krajičkom oka uhvatite opisani prizor, imajte na umu kako se vrlo vjerojatno radi o stilistici koja u svojoj glavi vrti opcije zamišljenih stylinga u korelaciji s ponudama trgovina i žali što, kvragu, nema auto s većim prtljažnikom. Ili bilo kakav auto! I što baš nitko u Zagrebu nema srebrne cipele! 
 
Dobrim su periodom recentne modne povijesti na našim prostorima, žarila i palila, pa gotovo isključivo, muška stilistička imena. Stiliziranje se u Hrvatskoj činilo poput posla u kojem su se, nekako, pronašli samo muškarci, a onda je, iznenada, domaću modnu scenu zapljusnuo val mladih i talentiranih stilistica koje su svojim kreativnim rješenjima počele kreirati modu na ovim prostorima. I dok njihove ideje gledate kako sjaje u fantastičnim modnim editorijalima, one same često ostaju iza objektiva. Odlučili smo to ispraviti gurnuvši ih pred naš objektiv sve kako bismo vas upoznali s onima koji svojim zamislima čine dobar dio domaće mode. I čine to vrhunski!
 
Foto: Jure Perišić
 
Ostatak teksta objavljenog u blagdanskom izdanju FASHION.HR+ pročitajte OVDJE.
Objavljeno: 04.01.2016. u 11:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p