HRVATSKA MODA

Živjele Startasice

Izložba u visokom društvu.
Sutra će u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Boškovićevoj 18 u Zagrebu biti otvorena izložba rovinjskog dizajnera i ilustratora Maura Massarotta, osnivača kreativnog studija Sheriff&Cherry i pokretača oživljavanja sportske marke STARTAS. HDD ovom izložbom otvara svoju Galeriju u kojoj će se u nadolazećim mjesecima predstaviti i djela ostalih prvonagrađenih profesionalnih dizajnera i studenata sa Izložbe hrvatskog dizajna 0708, održane prošle jeseni. Uz autora i brojne uzvanike otvorenju izložbe „SHERIFF&STARTAS&FRIENDS" prisustvovat će i Predsjednik RH Stjepan Mesić. Krajem prošle godine, u sklopu godišnje izložbe dizajna 0708, kreativni studio Sheriff&Cherry nagrađen je GRAND PRIX nagradom Hrvatskog društva dizajnera za projekt LONG LIVE STARTAS - oživljavanje sportske marke STARTAS vukovarske tvornice Borovo. Naime, kreativni studio Sheriff&Cherry pod vodstvom Maura Massarotta 2007. godine preuzima poslovno i kreativno vođenje marke STARTAS kojim, s velikim svjetskim odjekom, započinje veliki rebranding ovog domaćeg sportskog diva iz 80-ih, plasiravši Startas proizvod i filozofiju diljem svijeta. Upravo je to i razlog što je izložba Maura Massarotta prva izložba koja će se ove godine održati u Galeriji HDD. Uz predstavljanje projekta LONG LIVE STARTAS u svim njegovim fazama -- od prve kreativne ideje do razvoja projekta u fazama dizajna, proizvodnje, marketinških i medijskih komunikacija, prodaje, prezentacije, autor će predstavit i svoje autorske ilustracije.

U sklopu izložbe „Sheriff&Startas&Friends" u četvrtak 12. ožujka u 19.00 sati održat će se panel diskusija tzv Designers Talks tijekom koje će Mauro Massarotto razgovarati s okupljenima uzvanicima o novim-starim Startasicama, dizajnu i drugim kreativnim projektima.

Izložba „SHERIFF&STARTAS&FRIENDS" ostaje otvorena do 22. ožujka. Radno vrijeme galerije je od ponedjeljka do petka od 10.00 do 20.00 sati, subotom od 10.00 do 16.00 sati, a nedjeljom je izložba zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.  

Izložba „SHERIFF&STARTAS&FRIENDS" ujedno je i najava početka službene svjetske prodaje Serije 1 STARTAS model ping-pong uzorka 183 proizvedenih u Vukovarskoj tvornici Borovo. Od veljače ove godine STARTAS se prodaje na svjetski prestižnim modnim adresama - robnim kućama LIBERTY, SELFRIDGES i TOPMAN u Londonu te poznatim firentinskim koncept dućanima GERARD i GERARD Loft. Službena svjetska STARTAS prodaja započinje sredinom ožujka, a odnosi se i na Hrvatsku i regiju.


Provjerite na www.longlivestartas.com

Objavljeno: 05.03.2009. u 15:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p