MODA

Hrvatske vs srbijanske blogerice

Čiji stil više volimo?!

Tako je. Dobro ste pročitali. Usudili smo se usporediti djevojke koje svojim stilom inspiriraju mnoge na području bivše Jugoslavije. Od Zagreba do Beograda postoji velika populacija mladih koja prati što to njihove streetstyle ikone iz susjedstva rade na dnevnoj bazi.

Na svojim blogovima serviraju nam zanimljive odjevne kombinacije. Samo, čije su bolje ili stilski nadmoćnije? Jeste se ikada zapitali tko ima više stila? Hrvatice ili Srpkinje? Vrijeme je za pravi modni sukob.

Ljupka Tanevska vs Vanja Milićević


Ove su dvije djevojke apsolutne vladarice na blogerskoj sceni. Ljupka (sad pony guerrila girl) ima oko za detalje - od šešira do marama, prstenja i raznog asesoara - ona ih zna složiti u zanimljivu cjelinu. Baš poput umjetnice koja je zalutala u modu, Ljupka ne prestaje brusiti svoj stil koji je mješavina više izričaja. Od Joy Divisona do ELFS-a, Ljupka se ne voli ograničavati.

Njena današnja suparnica Vanja Milićević (fashion and style) velika je kulerica koja eksploatira najbolje od modne industrije - trendove s osobnim potpisom lako ćete pronaći ukoliko otvorite njen blog.

REZULTAT: Neriješeno. Iz očitih razloga. Obje su djevojke dovoljno snažne u svojoj kategoriji.

Barbara Repe vs Marina Arnaut


Barbara Repe (1,2,3...style!) je zagrebačka šminkerica. Bez imalo pretencioznosti možemo konstatirati kako ova djevojka ima golem potencijal koji u prvi plan dovodi njenu ljubav prema trendovima. Plava kosa i IT komadi njeni su aduti. Sličnog izgleda i stila je i njena konkurentica Marina Arnaut (frashion by marina), diplomirana arhitektica iz Beograda.

Marina zna što se nosi ovog proljeća - od sata u nekoj od vrućih boja do šarenih detalja i pruga - ona to ima u ormaru ili kombinira u dnevnoj garderobi. Jedinstven pristup kombiniranju odjevnih komada čini ju pobjednicom ovog duela.

REZULTAT: pobjeda Marine Arnaut

Matea Martek vs Branislava Antović


Ovo su djevojke sa stavom. Dok je Matea (enchanted gardens) jedna od onih djevojaka čiji se glazbeni ukus vidi u svakoj odjevnoj kombinaciji, Branislava (divine world of fashion) je prava urbana ratnica koja hrabro korača Beogradom. Chic rokerica u dvoboju s gradskom djevojkom.

Dilema koja teško dovodi do argumentiranog zaključka. Naš glas ide Matei iz jednostavnog razloga - razlikuje se od ostatka blogerske scene koja je opasno homogena. Različitost je ključ.

 

REZULTAT: pobjeda Matee Martek

Petra Kušan vs Jelena Karakaš


Petra (Chez Bubushka) je stilski osviještena. Baš poput Jelene Karakaš (ko ne voli cipele ne voli ni ljude). Njihova ljubav prema ženstvenim komadima uopće nije sporna. Jelena, koja je ujedno i naša dopisnica iz Beograda tako da ne možemo biti posve objektivni, ima oko za it komade koje odlično nosi.

Uvijek chic i dotjerana, Karakaš ne možete ne zamijetiti u masi. Baš poput Petre Kušan čija kratka plava frizura oduševljava. Atraktivnog izgleda i šarmantnog pogleda na svijet, Petra svoj senzibilitet zanimljivo preslikava na garderobu, a odsad i na torbice koje možete naručiti preko njenog bloga.

Obje su djevojke nevjerojatno specifične tako da ovaj sukob ostavljamo vama na prosudbu.

REZULTAT: Neriješeno.

Mila Puljiz vs Ana Šurdilović


Mila Puljiz (fashionrocks-vogue) izgleda poput boho/vintage dive koja se upravo vratila s londonskih buvljaka. Duge suknje, mnoštvo prstenja, ravne cipele i detalji koje bismo mogli gledati satima.

S druge strane je Ana Šurdilović (Ana on heels) koja se relativno razlikuje od ostatke srbijanske blogerske scene. Ženstveni komadi sa stavom njen su zaštitni znak. Svoj glas dajemo Mili Puljiz jer se uspjela nametnuti specifičnim stilom kojeg pritajeno pratimo kroz svaki njen post.

REZULTAT: pobjeda Mile Puljiz

 

ZAKLJUČAK: Za kraj ovog izmišljenog modnog sukoba valjalo bi napomenuti kako se o ukusima u pravilu ne raspravlja te kako je svaka od ovih djevojaka specifična na sebi svojstven način. Dva neriješena rezultata te dvije pobjede djevojaka iz Hrvatske ne znače kako preferiramo one koje su tu. Čak štoviše, domaće blogerice će vam bez problema reći kako su Srpkinje korak ispred njih. To nam jasno govori kako je rezultat zapravo daleko od pobjede jedne ili druge strane. U svakom slučaju drago nam je vidjeti da ova regija ima toliko stylish djevojaka čiji ćemo rad i stil pratiti iz tjedna u tjedan. 

Kako bi izgledali vaši rezultati? Koji su vaši favoriti?

 

Marko Banjavčić

Photo: vlasništvo blogera

 

Objavljeno: 18.05.2011. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p