MODA

Iste godine, različiti ukusi

Tko je odjeven u skladu s godinama, a tko gubi utrku...

Možete li vjerovati da Eva Longoria i Drew Barrymore obje imaju 35 godina? Ipak, iako je Drew na svjetskoj showbizz sceni, javnost je percipira mnogo mlađom nego kolegicu Parker. Drew je opuštena, ležerna i prava djevojka iz susjedstva, dok Evu mnogi percipiraju kao ženu koja ide u ekstreme kako bi dobila utrku s mlađim kolegicama.

Tko se bolje drži: Eva Longoria ili Drew Barrymore (obje 35)?

Daleko od toga da Eva nije lijepa, ali ovo nije jedini primjer gdje modni ukus i vanjski izgled itekako varaju. Uzmimo za primjer samo ljute supranice Angelinu Jolie i Jennifer Aniston. Iako je Angelina čak šest godina mlađa, mnogi smatraju kako Jennifer izgleda mlađe i bolje. O ukusima se ne raspravlja, ali činjenica je da Angelina na previše fotografija u posljednje vrijeme izgleda ispijeno i staro.

Stil je jedna od stvari koje najviše utječu na našu percepciju poznatih žena. Tako Madonna, iako preko deset godina mlađa od Helen Mirren izgleda poput plastične lutke aliena, dok se Helen trudi stariti sa stilom i to joj itekako dobro ide. Usporedba je još brutalnija usporedimo li Elle MacPherson koja izgleda 20 godina mlađe od Madonne, iako je  zapravo samo šest godina mlađa.

Madonna i Annette Bening izgledaju kao dva različita svijeta (obje imaju 52 godine)

Gotovo je nezamisliva usporedba Yasmin le Bon i Anne Dello Russo, koje su obje u kasnim četrdesetima. Iako Anna fantastično nosi sve svoje komade, u licu je vidljiva razlika i čini se kao da svijet mode na Yasmin nije ostavio ni traga dok je Annu naprosto pregazio.

Anna Dello Russo vs. Yasmin Le Bon

Kao što ćete vidjeti u našoj galeriji, granice između jeftinog, dobrog ukusa i bapskog su jako male te je često, kao i kod duljine suknje dovoljno nekoliko centimetara da se promijeni cjelokupni dojam.

B.K.

foto: Telegraph

Objavljeno: 10.02.2011. u 15:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p