MODA

Javna prepirka hrvatskih modnih agenata

Na prvoj večeri Cro-a-Portera verbalno se sukobili Hamed Bangoura i Tihana Harapin Zalepugin

Svjesni smo činjenice da je Hrvatska mala zemlja i još manje modno tržište. Posla ima tek za nekolicinu i svaki posao je zlata vrijedan, kao što je vrijedna i djevojka koja će agenciji donositi proviziju.

Već neko vrijeme, po kuloarima se šuška kako je u tijeku hladni rat između dvije najpoznatije modne agencije, Midikenn i Talia Models.

Glasine bi -kao i uvijek-ostale glasine, da sinoć, na prvoj večeri Cro-a-Portera, nije došlo do javne rasprave između dvoje ključnih ljudi navedenih agencija, Hameda Bangoure i Tihane Harapin Zalepugin. Po riječima prisutnih, žučna rasprava je nastala oko modela a kulminirala je izjavom Hameda Bangoure kako se vraća na scenu i kako, nakon toga više ništa neće biti isto.  

Tihana Harapin Zalepugin nije željela komentirati sinoćnji događaj te je izjavila: "Nemam komentar-ali ne zato što se povlačim već ne želim sudjelovati u toj sapunici".  

Ukoliko aktivno pratite modnu scenu poznato vam je da se prije nekih godinu dana Talia Models udružila s agencijom Colors iz Zadra kako bi bolje plasirali djevojke na strano tržište. Talia i Colors kao glavne perjanice imaju trenutno najtraženije i najuspješnije hrvatske modele na svjetskoj modnoj sceni: Kristinu Šalinović i Valeriju Šestić. Midikenn u svojim redovima ima jednu od najuspješnijih hrvatskih manekenki Ljupku Gojić Mikić i Helenu Šopar.

Kako će se razviti ova priča ne znamo, samo znamo da bi nam bilo jako drago, da u zemlji imamo dvije jake modne agencije koje lansiraju svjetske top-modele, jer nema bolje stvari negoli vidjeti hrvatsko lice na naslovnici svjetskog modnog magazina, pa bilo ono iz Talie ili Midikenna. 

Objavljeno: 21.10.2011. u 10:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p