MODA

Je li Carine ustvari dobila otkaz?

Počele insinuacije oko odlaska slavne urednice

Slijedom šokantnog odstupanja Carine Roitfeld s čela francuskog Vogue magazina, modnim svijetom su se počeli širiti tračevi o „pravim" razlozima njenog odlaska.

Neimenovani izvor izjavio je portalu RACKED, kako je šef Louis Vuittona, Bernard Arnault bio izrazito nezadovoljan s posljednjim izdanjem Voguea u kojemu su djeca odjevena poput odraslih modela, te je zaprijetio povlačenjem LV oglasa iz magazina.

Nadalje, Conde Nast je navodno iskazao nezadovoljstvo s njenim konzultantskim poslovima van kuće i lošim pr-om koji se stvorio oko proslijeđivanja Balenciaginih uzoraka kući Maxmara, a koja je određene modele i kopirala.

Nakon tog incidenta Carine je zabranjen ulaz na reviju ove modne kuće. Izvor tvrdi kako ovogodišnji slučaj Balenciaga nije prvi put da je odjeća zalutala s snimanja. Jednom prigodom, u Max Mari je završila Balenciagina kompletna pred-kolekcija.

Kap koja je navodno također prelila čašu je otvoreno nepodržavanje mladih francuskih dizajnera. Roitfeld je nagradu za mlade nade dizajna u iznosu 220.000 Eura dodijelila turskom dizajneru Hakaanu, i time navukla bijes francuske modne klike. Na francuske medije je upućeno i anonimno pismo u kojemu se implicira kako je Carine zakuhala cijelu priču, te ju se optužuje za zakulisne igrice i namještanja.

Poteže se i pitanje kako je moguće da nepoznati dizajner iz Turske za svoju reviju bookira Natashu Poly, Nataliu Vodianovu, Laru Stone i Mariu Carlu Boscono, čiji honorari iznose 15.000 Eura?!

Carine, ove glasine nije demantirala, a Conde Nast neumorno traga za njenom nasljednicom. Pored Emmanuelle Alt, u igri se pojavila i urednica Figaro magazina, Virginie Mouzat, a određeni izvori kao nasljednicu navode i famoznu stilisticu i urednicu LOVE magazina, Katie Grand.

Saga se nastavlja....

Objavljeno: 21.12.2010. u 12:34
Tagovi: Carine Roitfeld

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p