MODA

Kad Anna Wintour šefuje...

Marc Jacobs priznao kako ide na dodjelu CFDA nagrada jer ga Anna prisiljava

Ako ste se ikada pitali čemu Udruženje američkih modnih dizajnera (CFDA), niste jedini jer isto pitanje kopka Marca Jacobsa:

„Sada CFDA ima fond koji pomaže mladima. Osobno sam imao nekih problema s njima dok sam još bio u svojim Perry Ellis danima, jer nikada mi nije bilo jasno što oni zapravo čine da pomognu dizajnerima. Otišao sam na sastanak na kojem su bili i Ralph Lauren i Donna Karan. Svi smo mislili kako ćemo odabrati najboljeg fotografa, ali meni je bilo dosta zakulisnih igrica organizacije. Nisam osjećao kao da sam uopće išta dužan američkoj modnoj industriji. Ne smeta mi to što rade, ali meni je krajnje nezanimljivo. Možda samo daju lažnu nadu ljudima?"

Poznati dizajner ističe kako nikada nije išao na CFDA ceremoniju, osim ako nje morao.

„Moja ekipa i ja išli smo iz godine u godinu na dodjelu, uvijek s osjećajem da smo napravili najbolju kolekciju, ali ne kažem da druge kolekcije nisu bile dobre. Ne vjerujem u nagrade. Ne gledam Oscare ili Emmye. Na dodjelu CFDA nagrada idem samo jer me Anna Wintour nazove i kaže: „Moraš ići jer si dio američke modne industrije, bla bla bla...." a nju ne možete odbiti. I tako sjedite tamo, svi vam govore kako ste sigurni dobitnik, ali nagradu ipak ne dobijete, pa svi pričaju kako ste ju trebali zapravo dobiti vi. A tebi je svejedno. Još jednom ideš kući praznih ruku i svejedno ti je. Mi ih imamo čak devet komada, uključujući one koje nismo zaslužili."

 

B.K.

Objavljeno: 20.11.2009. u 10:43

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p