MODA

Kako izgledati dobro kad ste u žurbi?

10 trikova za brže spremanje

Niste jutarnji tip? Nema veze, rijetko tko jest! Ako išta žene mrze ujutro to je dilema pred ormarom, zatim dilema pred ogledalom i za kraj radnog dana dilema kako se iz dosadnog uredskog činovnika pretvoriti u ženu koja kao da je provela dan u toplicama. Upravo zato vam treba deset trikova koji će vas spasiti u žurbi.

1. Stavite rajf

Kosa vam je imala i boljih dana? Peglanje, kovrčanje ili stiliziranje u cik zore? Ni u ludilu? Ako vam se ne da raditi frizuru jednostavno stavite rajf na kosu svezanu u rep ili puštenu kosu.

2. Doručkujte

Gladni ljudi su često loše raspoloženi. Smrznite smoothie pa ga jedite poput sladoleda na putu do posla ili navečer nasjeckajte voće pa ujutro nećete imati posla oko doručka.

3. Obucite haljinu

                                           

Pronađite haljinu koja laska vašoj figuri i nosite je kada ne znate što obući. Žena u haljini je, u većini slučajeva, dobro odjevena žena.

4. Šminkajte se prije spavanja

Ne, ne mislimo da idete spavati s punom spremom. Stručnjaci kažu kako je dobro staviti malo kreme za samotamnjenje u noćnu kremu. Ujutro će vaš ten izgledati bolje i trebat ćete manje šminke.

5. Ubrzajte frizuru

Ako vam ujutro treba više od pet minuta da dovedete kosu u kakav-takav red, imate pogrešnu frizuru. Pri šišanju birajte onu koja najbolje dogovara vašoj kvaliteti kose i oko koje nećete razbijati glavu.

6. Složite kombinacije

                              

Sigurno imate svoje omiljene kombinacije. U nedjelju navečer ih složite na vješalice skupa sa svim asesoarima (koliko je to moguće) i označite danima. Ujutro samo izvucite onu koja je predviđena.

7. Obujte visoke pete

One će vam produljiti figuru i izgledat ćete bolje u trenu.

8. Razvrstajte

Ako ste ovisni o kozmetici, razvrstajte make up koji koristite svakodnevno od onog koji koristite povremeno. Tako ćete si olakšati jutarnje šminkanje. Zašto da vam se po torbi povlači zeleno sjenilo sa šljokicama kad na posao ionako nosite samo smeđe?

9. Naoružajte se

I to šamponima za suho pranje kose koji vas mogu spasiti ako bude frka. Ali ipak perporučamo redovito klasično pranje.

10. Presložite torbicu

Koliko nepotrebnih stvari nosite u torbi? Ispraznite torbu i složite popis stvari koje su neophodne poput novčanika, ključeva i naočala. Zatim dodajte stvari koje bi vam mogle trebati poput tampona i balzama za usne. Većina ostalih stvari je višak koji samo stvara nered i dovodi do živčanog sloma.

 

Borina Kopčić

foto: InStyle

 

Objavljeno: 15.11.2010. u 20:30
Tagovi: stil, haljina, Cipele

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p