MODA

Kako nositi...?

Odgovori na sve dileme

Priznajte same sebi ako već ne želite javno: u ormaru imate barem nekoliko komada koji izgledaju super, ali kad ih stavite na sebe zaboli vas glava i na kraju super komad završi zgužvan na dnu ormara i potisnut duboko u podsvijest. Niste jedini! Kombiniranje je zahtjevnije no ikad, upravo iz razloga što nam sa svih strana tupe kako danas „možete nositi sve sa svime". Možda ako ste Kate Moss, ali ako niste trebate skupiti hrabrost i poslušati savjete.

Točkice- uzmite samo jedan točkasti komad, a ostali neka budu bazični kako bi izbjegli klaunovski efekt.

Široke hlače- ako su hlače široke, ostatak garderobe neka bude strukiran da izbjegnete nepotrebno dodavanje kilograma.

                          

Batik uzorak- držite se maksimalno dvaju boja, najbolje neke žarke boje i bijele. Ne kombinirajte više komada ovog uzorka, jedan je dovoljan.

Najbolje cipele uz zarolane hlače- definitivno statement sandale! Manžete imaju tendenciju skraćivanja cijele figure i visoka peta je obvezna.

Široka majica i skinny jeans- ako se pitate smijete li ugurati majicu u hlače, odgovor je-da! Ali samo ako je ugurate pažljivo da se ne stvaraju nakupine tkanine na bokovima.

Cipele koje produljuju figuru- klasične salonke, i to crne ako nosite tamne čarape i bež ako ste bez čarapa.

                            

Kombiniranje nakita- ako ste skloni velikim komadima, neka to bude više komada iste vrste. Dakle, ok je nositi 6 velikih narukvica, ali ne i narukvicu, i naušnice i ogrlicu i prsten i tijaru...

Cipele za izlazak na otvorenom- ravne cipele su možda najbolje rješenje, ali mnogo elegantnije su cipele s punom petom koje su stabilne i ženstvene.

Kombiniranje šljokičaste haljine- što manje nakita i što decentniji make up je najbolje pravilo, jer haljina privlači dovoljno pažnje i bez njihove prisutnosti.

Prilagodba jednostavnog outfita- uvijek imajte spremnu ogrlicu, fascinator i clutch. S njima kobinacija jeansa i majice postaje i više nego fantastična.

Biseri- nemojte se zadržati na jednoj niski kako su je nosile naše bake, nego se ukrasite s nekoliko komada. Bižuterija ili pravi- svejedno.

                          

Od jutra do večeri- ne znate kuda će vas dan odvesti? Obucite haljinu. S njom ste na sigurnom terenu.

Kratke hlače navečer- ako se usudite, samo naprijed. Odaberite elegantniju verziju, a izbjegavajte traper hlačice.

Borina Kopčić

foto: InStyle

Objavljeno: 12.11.2010. u 20:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p