MODA

Koliko su zvijezde plaćene za pojavljivanje na modnim eventima?

Poznate žene zarađuju šesteroznamenkaste cifre
Ne samo da su poznate hollywoodske glumice 'preotele' naslovnice modnih magazina od profesionalnih modela, već iste te djevojke i žene za samo jedno pojavljivanje na reviji ili nekom drugom modnom eventu u džep spremaju šesteroznamenkaste cifre - iznos nemjerljivo veći od onog koji zaradi manekenka koja je izvjesnu reviju primjerice nosila. Ako ste mislili da glumice, pjevačice i općenite posvuduše napadaju prve redove revija iz želje da budu u trendu, istina zapravo leži u jako dobroj zaradi.

Slavne djevojke s izgrađenim stilom neka su nova sorta modnih ambasadorica, a osim što su njihova pojavljivanja na revijama krajnje ekskluzivna, one će prve dobiti priliku 'skinuti' neki styling ravno s piste i pokazati ga na crvenom tepihu. Spomenute sve to dobro unovčuju, a interni krugovi za njih su već osmislili naziv 'mockstresses', odnosno modeli-glumice, kojima ova vrsta zanimacije osigurava lukrativne angažmane.

The Hollywood Reporter složio je vlastitu listu najplaćenijih zvijezda, koju po ovom pitanju apsolutno predvodi Rachel Bilson. Mlada glumica na modnom događanju zaradi i do 150,000 dolara, a u stopu je prate Jessica Alba, Kate Bosworth i Jessica Chastain sa zaradom od 100,000 dolara po pojavljivanju na eventu.

Rado viđene u prvim redovima revija jesu i Emma Stone i Jessica Biel, koje u džep pospreme 60,000 dolara, a na začelju liste su Camilla Belle (20-50,000 dolara) i Solange Knowles, trendseterica koja je za jedan svoj dolazak na event plaćena maksimalnih 15,000 dolara.


H.B.
Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 19.03.2013. u 11:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p