MODA

Mala seksi gejša izazvala osudu javnosti

Victoria's Secret ponovno na udaru kritika
Victoria's Secret najčešće je meta kritika zbog photoshop katastrofa izvedenih na vlastitim promotivnim slikama, no ovog je puta brand naišao na sasvim drugu vrstu negodovanja. Jedan od stylinga iz nove kolekcije, nazvan "Sexy Little Geisha", izazvao je pravu buru komentara u javnosti.


Ovaj dio "Go East" kolekcije sastoji se od polu-prozirnog bodija s cvjetnim printom te pripadajućeg remena s velikom mašnom, a na web stranici Victoria's Secreta opisuju ga kao "kartu za egzotičnu pustolovinu". Zavodljiva Candice Swanepoel u reklamnoj je kampanji zaigrala ulogu male, seksi gejše, koja je u samo nekoliko dana od objavljivanja prerasla u pravi skandal.

Mnogi optužuju brand za reduciranje istočnjačke kulture na stereotip egzotične seksualnosti, a Azijatkinje se pritom diskriminira kao objekte namijenjene zadovoljavanju tuđih fetiša i želja. S obzirom na dugu i kompliciranu povijest gejša, mnogi kritičari ovu su kampanju okarakterizirali kao prostačku i neukusnu, nakon čega je brand povukao proizvod sa svojih stranica.


Što vi mislite? Je li Victoria's Secret pretjerao?


H.B.

Objavljeno: 25.09.2012. u 10:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p