MODA

Misteriozni nestanak Topshopa u Hrvatskoj?!

Zagreb ostao bez prodajnih prostora poznatog britanskog lanca urbane mode?

Baš kao što smo već nebrojeno puta pisali, domaći prodajni prostori poznatog lanca Topshop navodno se nalaze u velikim problemima. Osim kroničnog manjka krpica na našim policama, Topshop je posljednjih godina prilično suptilno smanjivao broj svojih prodajnih prostora i lagano nestajao s tržišta. Dolazak Zare, kao i H&M-a za kojim su poludjeli Hrvati očito je bio posljednji čavao u Hrvatskoj avanturi ovog britanskog bestsellera.

Barem što se tiče ostatka Europe, Topshop nikada nije imao problema s prodajom o čemu svjedoče mnoge suradnje, otvorene trgovine i fantastičan online shop preko kojeg možete naručiti zaista odlične komade. Baš poput eliminiranog Topmena, koji je nestao s domaćeg tržišta prije par godine, sve je izglednije kako se starija sestra također povlači. Navodnim zatvaranjem dućana u Hrvatskoj metropoli (City Center One i MAGMA u zagrebačkoj Ilici), kao i brojni neodgovoreni upiti na relevantnim kontakt adresama, dali su naslutiti kako će Hrvatice po svoj omiljeni komad morati preko granice. Ili do carinske ispostave čime će ih krpice u iznosima preko dvjestotinjak kuna stajati za trećinu više.

Što se točno dogodilo? Kao i sa štošta drugoga na domaćoj modnoj sceni, vrijeme će pokazati prave razloge još jednog velikog gubitka za domaće trendsetere.

Marko Banjavčić

Photo: topshop  

 

Objavljeno: 07.10.2011. u 16:21
Tagovi: Topshop

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p