MODNI TALENTI

6 legendarnih tetovaža poznatih modela

Što znače tetovaže Kate Moss, Erin Wasson, Freje Behe Erichsen i dr.

Donedavno je u svijetu modelinga postojalo pravilo da modeli ne smiju imati tetovaže jer one predstavljaju veliki problem za njihov posao, no ta vremena su postala prošlost. Početkom godine smo vam otkrili kojih 12 poznatih manekenki ima tetovaže (Kakve tetovaže imaju poznati modeli?), a danas vam donosimo popis kojih 6 modela ima najpoznatije tetovaže koje se često koriste kao inspiracija za tetoviranje! Također smo saznali što one znače i kad su napravljene!

Legendarna Kate Moss definitivno ima najskuplju tetovažu na svome tijelu koju potpisuje umjetnik Lucian Freud i koja je procijenjena na visokih milijun funti. Jedan od njezinih najdražih umjetnika sam je tetovirao karizmatičnu Kate koja s ponosom pokazuje svoju "Freud" tetovažu koja joj krasi donji dio leđa.

Gisele Bundchen ima malu zvijezdu na lijevom zapešću koja je podsjeća na njezinu baku. Nakon što je došla u New York primijetila je da nema zvijezda na nebu koje su je uvijek kad bi pogledala gore sjetila na baku pa je odlučila tetovirati jednu na svojoj ruci kako bi baka uvijek bila uz nju.

Erin Wasson na svome tijelu ima preko dvadeset tetovaža i upravo je zbog njih često prvi izbor brojnih dizajnera kada biraju modele za kampanje i loobookove. Teško joj se odlučiti za favorita, no istaknula je tetovažu na lijevom bicepsu "Imi Loa" kao najdražu. "Imi Loa" na havajskom znači "U potrazi", "U otkrivanju".

Freja Beha Erichsen također je jedna od manekenki koja je svoje tijelo ukrasila s više tetovaža, no najpoznatija je ona na vratu na kojoj piše "Float". Tetovažu je napravila sa šesnaest godina i ona je zapravo dio nje.

Cara Delevingne nedavno se pridružila modelima koji vole tetovaže te je u samo ovoj godini svoje tijelo ukrasila s tri komada. Prva je lav na kažiprstu desne ruke koja predstavlja njezin horoskopski znak, druga su njezini inicijali na istoj ruci, a treća je definitivno najoriginalnija - "Made In England" natpis na desnom tabanu.

Abbey Lee Kershaw na svome tijelu ima dvije tetovaže. Natpis "Truth" nalazi se na unutrašnjoj strani njezine usnice, a mala decentna sova krasi joj lijevi srednji prst. S obzirom da je tetovaža "Truth" nevidljiva, Abbey se nakon tetoviranja odlučila pohvaliti njome pa je jedina fotografija spomenute tetovaže koja postoji u javnosti ona snimljena neposredno nakon tetoviranja.

           A.B.

 

Objavljeno: 29.08.2013. u 10:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p