MODNI TALENTI

Ana Wintour progovorila protiv veličine nula!?

Ne veselite se prerano- jedno priča, drugo radi!

Ovog tjedna s Anna Wintour, Natalia Vodianova i Michael Kors bili govornici na tribini o zdravlju modela i poremećajima u prehrani u Bostonu. Najveće iznenađenje je izazvala upravo Wintour koja je izjavila „Svatko od nas treba shvatiti da je odgovoran za zdravlje modela" te je zatim optužila dizajnere za teror veličinom, jer žele da se modeli uguraju u krpice dizajnirane za 13-godišnjakinje. Istaknula je kako je ekstremna mršavost jedan od razloga zašto modna industrija teži za stvaranjem novih supermodela po uzoru na one iz devedesetih. „Većina modela radi samo dok je jako mršava i jako mlada, a prestaju dobivati angažmane čim postanu javne ličnosti i dobiju obline. Rezultat su coveri i ugovori s glumicama, dok modeli imaju sve manje posla." objasnila je najmoćnija žena u modnom biznisu.

Wintour je pri tome zaboravila kako je upravo ona bila jedna od začetnica trenda angažiranja celebritya u svrhu promocije proizvoda, ali i snimanja naslovnica.

 

                Karlie Kloss                  Cindy Crawford                     Kate Dillon

U jednom ranijem intervjuu otvoreno je rekla kako koriste photoshop da prikriju nesavršenosti, ali da ne želi da djevojke u njenom magazinu ne liče na sebe. Rekla je kako urednici Voguea rade na tome da sve veličine budu jednako zastupljene. Zanimljivo je kako se njen govor na konferenciji poklopio sa skorim izlaskom izdanja za travanj, poznatog kao Shape Issue, u kojem ćemo, kako pojedini izvori navode, imati priliku vidjeti Gisele i njenu super liniju samo nekoliko mjeseci nakon poroda, mršavicu Karlie Kloss u minici i Liyu Kebede (također mršavicu). Na nekoliko fotografija vidjet ćemo plus size model Kate Dillon, ali to je ionako uobičajeno za Shape Issue, tako da se čini da Anna zapravo nastavlja sa svojim načinom rada, a na ovakvim konferencijama mlati praznu slamu.

B.K.

Objavljeno: 25.03.2010. u 13:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p