MODNI TALENTI

Anamarija Crnoja: Novo lice koje osvaja editorijale!

Neobična ljepota koja je razoružala domaću modnu scenu

Anamarija Crnoja 
Dogodi se u modnom svijetu da, s vremena na vrijeme, poput meteora, odnekud zabljesne neko novo lice i baš nikoga pritom ne ostavi ravnodušnim. To, naravno, nisu lica koja jednom vidite i zaboravite, već ona koja vam se urežu u pamćenje jer odišu nečim neobičnim i posebnim.
 
Anamarija Crnoja jedno je od takvih lica, snažnih i ekspresivnih, s prodornim zelenim očima, dugom svijetlom kosom i simpatičnim razmakom među prednjim zubima. Neopisivo lijepa, upečatljiva i drugačija, u rekordnom je roku osvojila domaće fotografe, stiliste i urednike. Upravo je zato Anamarija dobila priliku da krasi beauty editorijal blagdanskog izdanja FASHION.HR+ posvećenog kultnom filmu "Ratovi zvijezda". Moramo li napominjati kako se Anamarija u našoj modnoj priči snašla kao riba u vodi?
 
Jelena BalićFoto: Jelena Balić
 
"Oduvijek me je privlačio modeling, no u Osijeku ništa ozbiljnije nisam mogla raditi. Osječka fotografkinja Joanna Paciorek javila se da me fotka i nakon tog snimanja usljedilo je još jedno, pa još jedno..." započinje svoju modnu priču Anamarija te nastavlja: "Joanna me naučila puno toga i jako sam joj zahvalna na tome. Te su fotografije vidjeli Twinsi i preporučili me Tihani Harapin Zalepugin. Svidjela sam joj se na prvi pogled, a zahvaljući njoj i agenciji Talia Model brojna vrata su mi se otvorila."

Ivica Skoko @ FASHION.HR
 
Anamarija je u svijetu modelinga nepuna dva mjeseca, a kada je kretala, kaže da "nije imala nikakva očekivanja". No, brzo su se počela nizati snimanja za domaće modne tiskovine.
 
"Prvo sam odradila test s Goranom Čižmešijom, onda snimanje za Graziju s Jelenom Balić, nakon toga je uslijedio beauty editorijal za magazin Storybook koji je radio Franjo Matković, a za isti su me magazin fotkali Decker i Kutić te Maja Kljaja. Zadnje što sam radila je Star Wars beauty editorijal za FASHION.HR+," niže listu svojih iskustava Anamarija. Unatoč vrlo kratkom stažu, broj odrađenih snimanja na listi mladog modela poprilično je impresivan. 

FASHION.HR + (Foto: Jure Perišić)  
 
A što se revija tiče, Anamarija govori kako joj na samom početku nije bilo lako. "Prvi puta kad sam nosila reviju na Cro A Porteru nisam ni znala hodati kako treba. I imala sam veliku tremu," priznaje te nastavlja optimistično: "No to me potaknilo da vježbam i uspijem savladati hodanje." Sada iza sebe ima već nekoliko revija, a među pistama kojima je koračala našla se i ona ovosezonskog FASHION.HR-a.
 
Ivica Skoko @ FASHION.HR (Foto: Jure Peršić)
 
"Modeling mi je donio samopouzdanje i ojačao vjeru u samu sebe," govori Anamarija o modelingu i onome što je dosad imala priliku naučiti ali pritom ne zaboravlja na podršku obitelji koja je, uz onu koja dolazi iz agencije, najvažnije u samim počecima. "Najviše me je iznenadila podrška roditelja i sestre. To što imaju povjerenje u mene i što znaju da ću nastaviti ići pravim putem daje mi još više hrabrosti i još više motivacije za ovaj posao." 
 
FASHION.HR + (Foto: Jure Perišić) 
 
Anamarija, koja je završila smjer za grafički dizajn u Školi za primjenjenu umjetnost i dizajn te napominje kako se želi baviti umjetnošću jer je slikanje njena druga ljubav. A kada se spomenu planovi za budućnost, Anamarija ima spreman odgovor. "Velika mi je želja otići van i ako mi se ukaže prilika sigurno ću je iskoristiti. No, ono što sigurno znam je da ću biti sretna i da ću uživati u životu, što god me na tom putu zadesilo."
  
Irina and Matej WeddingsFoto: Irina and Matej Weddings 
 
Jelena BalićFoto: Jelena Balić  
 
Foto: Jure Perišić, Jelena Balić, Mateja Vrčković, Irina and Matej Weddings
Objavljeno: 14.12.2015. u 16:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p