MODNI TALENTI

Calvin Klein ne angažira premršave modele

Odzvonilo veličini 0.

Početkom ovoga tjedna agent iz 1Managementa na svoj Twitter profil je postao: „Calvin Klein ne želi angažirati modele koje nose veličinu 0 - 2, u obzir dolaze samo veličine 2-4"

Mediji su se brže bolje obratili glavnom dizajneru CK-a, Franciscu Costi koji informaciju nije sasvim demantirao: „Radimo onako kako smatramo da je ispravno za brend. Jednostavno osjećam kako su moji kupci stvarne žene a ne djevojčice od 14 ili 16 godina. Stoga želim angažirati modele koji su najbliži profilu mojih kupaca." 

To je ujedno i razlog zašto su se na reviji Calvina Kleina pojavili modeli iz 90-ih godina poput Stelle Tennant ili Kirsten McEnamy: „One su predstavljale cijelu jednu generaciju kraja 90-ih godina i njihov angažman je bio prirodan tijek zbivanja".

Costa također smatra kako je konačno došlo vrijeme da se Calvin Klein odmakne od imagea koji su započeli s angažmanom mršavice Kate Moss: „Taj heroin look je odražavao to vrijeme i trendove. Ne želim negirati učinjeno ali sada živimo u nekim drugim vremenima i smatram da je vrijeme da promijenimo percepciju javnosti". Što reći, pohvalno!

A.P.

Objavljeno: 25.04.2010. u 12:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p