MODNI TALENTI

Gordana Dude: lice koje vole naslovnice

Mlada nada koju svi žele u svojim kampanjama!

Gordana Dude 
Gordana Dude jedan je od onih modela čija su lica poput umjetničkog platna, koja se mogu transformirati i baš svaki puta biti neprepoznatljiva, a izgledati prokleto dobro. Upravo je stoga Gordana stvorena da krasi naslovnice i nosi glavne uloge u modnim kampanjama, svaki puta potpuno drugačija, ponovno "izumljena" i baš zato fantastična.
 
Neopisivo lijepe svijetle puti i magnetičnih plavih očiju, Gordanino lice krasi naslovnicu zimskog izdanja lifestyle magazina Storybook, neprestano iskače s fotografija domaćih modnih kampanja, ponosno nosi i nominaciju u kategoriji za najbolje Novo lice na ovogodišnjim Elle Style Awardsima, a ne treba niti napominjati kako je brojni domaći stilisti, fotografi i dizajneri naprosto obožavaju. 

StorybookStorybook zima 2015/16
 
Sada srednjoškolka, 16-godišnja je Trogiranka u modne vode zaplivala još u osnovnoj školi, a kako to obično biva, dogodilo se to sasvim slučajno. I to ni više ni manje nego - na frizuri. "Bila sam u jednom frizerskom salonu i jedna mi je djevojka rekla kako bih bila super kao model te mi je dala broj da se javim svojoj tadašnjoj agenciji koja me ubrzo poslala na prvi casting," započinje svoju modnu priču Gordana te nastavlja: "Prešla sam zbilja veliki put da dođem na taj casting no kad sam vidjela koliko se cura pojavilo rekla sam mami da ja to ne mogu te da idemo kući. U tom mi je trenutku pristupila manekenka Kim Kosanović koja me odvela Tihani Harapin Zalepugin". I tako se konačno zakotrljala uspješna modna priče jedne preplašene djevojčice koja za svoju agenciju Talia model i Tihanu ima samo riječi hvale. "S Tihanom sam zbilja prošla kroz sve i svašta. Uvijek me tješila dok sam plakala i ohrabrivala me," nadodaje Gordana o izvrsnom odnosu s agenticom.  

GraziaGrazia (Foto: Franjo Matković)
 
Za svoje nježne godine, Gordana iza sebe ima zbilja impresivnu listu snimanja. Osim već spomenutog Storybooka, krasila je stranice Glorije Glam, ELLE-a, Grazije te fotografije kampanja i lookbook-ova za kolekcije domaćih dizajnera kao što su Aleksandra Dojčinović, I-GLE, Boudoir i mnogi drugi. No, suradnja s akterima koji domaću modnu scenu kroje već godinama naučila ju je stvarima koje mnoge djevojke ne shvate u tako ranim godinama, pa se Gordana može pohvaliti i ozbiljnim pogledima na život: "Za bavljenje modelingom najbitnija je volja i upornost. Nikada ne smijete odustati pa čak ni kad loše krene. Na početku nisam znala ni hodati kako treba, no bila sam uporna i vježbala sve dok nisam uspjela," govori odraslo Gordana te dodaje kako je "ostvarila svoj san iz djetinjstva".
 
Gloria GlamGloria Glam (Foto: Suzana Holtgrave)
 
A probijanje nekih novih granica u velikim modnim metropolama, kojima, na kraju krajeva, sve djevojke u modelingu streme? "Obavezno želim otići i raditi vani, imam želju otići u Japan jer ga obožavam, nekako mi je drag i poseban. No, to ne znači da ne bih htjela otići i u druge gradove poput Pariza, Milana, Londona ili New Yorka," govori o svojim planovima Gordana te nastavlja kako joj je u ovom periodu života ipak najvažnije završiti školu u Zagrebu. A kada jednom dođe vrijeme da okuša sreću u svjetskim modnim metropolama, snalaženje joj neće teško pasti, kaže.
 
Krie design Krie Design @ BIPA FASHION.HR   
 
"Dolazim iz malog mjesta u Dalmaciji iz kojeg sam došla u Zagreb s tek navršenih 15 godina kako bih se mogla baviti modelingom. Zbog toga mislim kako mi neće biti veliki problem ako ću jednog dana otići raditi vani jer sam i sad u Zagrebu sama bez ikoga svoga. Brinem se sama za sebe i samostalna sam te sam vrlo zahvalna svojoj obitelji koja mi je to omogućila" govodi odgovorno te dodaje kako je sretna što je svi podupiru, ali ponajviše se tu ističe majka koja joj, kaže, svojom podrškom daje najveći vjetar u leđa.     
  
BIPA MagazinBIPA Magazin (Foto: Jelena Balić)
Foto: Mladen Šarić 
 
Lei Lou by Aleksandra Dojčinović
 
 KLISAB @ Cro A Porter 

BiteMyStyle @ BIPA FASHION.HR
 
Boudoir (Foto: Mladen Šarić)
 
Grazia (Foto: Franjo Matković) 
 
Foto: Franjo Matković, Jure Perišić, Mateja Vrčković, Mladen Šarić, Suzana Holtgrave, Jelena Balić, PR, privatni album
Objavljeno: 30.11.2015. u 13:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p