MODNI TALENTI

„Jedu vatu da ne budu gladne!“

Još šokantnih detalja iz svijeta modellinga

Svako malo neki insider procuri s informacijama o mračnoj strani modne industrije. Posljednja u nizu takvih insidera je majka modela Sessilee Lopez, Janice Celeste, koja je napisala priručnik za majke čije kćeri planiraju u modelling vode.

U knjizi piše kako je sama svjedočila užasnom tretmanu djevojaka, ali i bizarnom ponašanju kao što je gutanje vate kako ne bi osjećale glad:

„Vidjela sam kako modeli rade stvari opasne po život, sve samo zato kako bi smršavile! Sva sreća pa moje dijete nije imalo problema koje malo kick boxinga i vježbanja ne bi riješilo. Osobno sam vidjela jednu djevojku kako namače vatu u soku od naranče i guta je kako ne bi bila gladna. Kasnije se ispostavilo da je oboljela od anoreksije."


Janice je opisala i način na koji modeli žive u smještaju koji im pruža agencija. Navodno ni on nije bajan te upozorava roditelje da ne puštaju svoje kćeri da dulje vremena da žive u takvim uvjetima:

„Većina stanova u kojima žive modeli imaju nadzornicu koja je zadužena za sve modele i koja se brine za stan. Često nadzornica nije starija od njih. Iskusila sam da je to kao da uopće nemaju nikakav nadzor... ne bih preporučila da dozvolite svojoj kćeri da živi u takvim stanovima osim ako nije u pitanju neko kraće modno događanje ili snimanje u drugom gradu. Vaša kći treba roditeljski nadzor.

Ti stanovi su jako mali. U jednoj sobi bude i po šest kreveta na kat za 12 djevojaka koje s ostalim curama dijele kuhinju, dnevni boravak i kupaonu. Krađe su česte kao i „posuđivanje bez vraćanja" jer djevojka koja je nešto posudila već drugog jutra može biti u avionu za tko zna gdje."

B.K.

 

Objavljeno: 24.03.2011. u 17:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p