MODNI TALENTI

Jesenske kampanje: Tko je što snimio?

Iceberg, Prada, Chanel, Jil Sander, Alberta Feretti, Bottega Veneta, Miu Miu, Missoni...

Iako je recesija "word du jour", velike modne kuće i dalje ulažu enormne iznose u kampanje. Tako je npr. Donatella Versace za potrebe jesenske kampanje, za dan snimanja platila cca. 130.000 EUR-a .Trošak će izgledati opravdano ako uzmemo u obzir da je zaštitno lice Versacea Gisele Bundchen, te da je kao fotograf angažiran poznati Mario Testino.

Ipak, kada je o fotografima riječ, ne možemo se oteti dojmu kako je aposlutni pobjednik ove jeseni Steven Meisel, kojemu je povjereno snimanje kampanja za: PHI, Akris, Bottegu Venetu, Mulberry, Albertu Ferretti, Pradu, parfem Ferre, Roberta Cavallija te Louis Vuitton sa Madonnom u glavnoj ulozi.

 

 

 

PHI

PHI PHI

Tri najtraženije plavuše u modnom svijetu, Sasha Pivovarova, Natasha Poly i Anna Selezneva su u studiju spremno pozirale modnom magu Stevenu Meiselu za set jednostavnih i efektnih crno bijelih vizuala.

 

MIU MIU

MIU MIU MIU MIU

 

Miu Miu je ove jeseni odlučio promijeniti politiku te je za kampanju umjesto celebritya angažirao javnosti relativno nepoznata lica. Kampanja je djelo poznatog dvojca Mert & Marcus, a modeli su: Hannah Holman, Ilda Lundqvist i Mimmi Söderström.

 

JIL SANDER

JIL SANDER js2.jpg

 

U duhu prošlih sezona modna kuća Jil Sander zadržala je provjereni recept- jednostavnost. Modeli Natasha Poly i Artur Daniyarov poslužili su kao jak kontrast crnoj pozadini osmišljenoj od strane fotografa Willya Vanderperrea.

 

 

ICEBERG

iceberg2.jpg

 

Dvojac Mart & Mercus su za Iceberg kampanju pretvorili plavokosu Angelu Lindval u vatrenu crvenokosu zavodnicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRADA

prada.jpg

 

Prada u posljednjih nekoliko sezona obično iznjedri nekoliko novih modela (ne računamo na ekskluzivu koju ima Sasha Pivovarova). Stevenu Meiselu su pozirale: Kendra Spears, Julia Hafstrom, Ymre Stiekema i Anna de Rijk.

 

 

 

 

BOTTEGA VENETA

BOTTEGA VENETABOTTEGA VENETA  

Nosioci glamurozne kampanje za modnu kuću Bottega Veneta su Anna Jagozdinska i Eddie Klint. Kampanja je djelo Stevena Meisela.

 

ROBERTO CAVALLI

ROBERTO CAVALLIROBERTO CAVALLI 

Cavalli je oduvijek prikazivao moderne amazonke u glamuroznim okruženjima. Jesenska kampanja je zamišljena kao paparazzi praćenje razularenih zvijezda koje su utjelovile Karen Elson, Isabeli Fontana te Clement Chabernaud.

 

Pregledom galerije, možete vidjeti što su nam za jesen spremili i Chanel, Alberta Ferretti, Missoni, Max Mara, Dolce & Gabbana, Versace, Michael Kors, Louis Vuitton, Valentino i YSL. 

 A.P.

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 01.08.2009. u 12:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p