MODNI TALENTI

Kako su otkriveni najpoznatiji top modeli?

Većina njih sasvim slučajno

Za karijeru modela (kao i za svaku) uz sve ostale predispozicije potreban je i efekt sreće. Većina današnjih supermodela otkrivena je sasvim slučajno na običnim mjestima poput fast food-a, ulice ili školskog izleta. Nedavno je i najtraženiji muško-ženski model Andrej Pejić, priznao kako je prije revija Jean Paul Gaultiera pekao hamburgere u McDonaldsu. Tada mu je pristupio agent čija mu je ponuda promijenila život. Pitate se kako su otkriveni neki od najpoznatijih top modela ikada?

GISELE

Otkrivena je u McDonaldsu. Ne, u pitanju nije bio sezonski posao, nego je tada četrnaestogodišnja Gisele bila na školskom izletu s razredom u Sao Paolu.

KATE MOSS


Priča o njenom otkrivanju je već legendarna. Poznata modna agentica Sarah Doukas, primjetila je sitnu Kate na Heathrow aerodromu nakon što se s obitelji vraćala s odmora na Bahamima. Kate je tada imala 14 godina.

CLAUDIA SCHIFFER


Plavokosa Claudia je plesala u noćnom klubu u Dusseldorfu kada joj je na podiju pristupio šef agencije Metropolitan Models. Tada sedamnaestogodišnja ljepotica ubrzo je postala nova Brigitte Bardot modnog svijeta.

CINDY CRAWFORD


Cindy je otkrivena od strane fotografa lokalnih novina koji ju je snimio dok je odrađivala ljetni posao, točnije gulila kukuruze.

KAREN ELSON


Supruga Jacka Whitea (White Stripes), pjevačica i model, otkrivena je dok je šetala ulicom u Manchesteru, i to od strane direktora agencije Boss Models.

GEMMA WARD


Gemma je pratila prijateljicu na natjecanje za modele i završila kao pobjednica istog. Nakon pobjede dala je intervju za Teen Vogue u kojemu je izjavila: „Došla sam ravno s ujakove farme odjevena u sivu jaknu prekrivenu blatom. Kada mi je pristupio skaut, rekla sam mu: ne hvala. Krivotvorili su majčin potpis (roditeljski pristanak je bio obvezan) i gurnuli me ispred kamera"

COCO ROCHA


Otkrivena je za vrijeme sudjelovanja na irskom natjecanju u plesu kada je imala 14 godina.

JOURDAN DUNN


Jourdan je poput mnogih britanskih modela, skautirana za vrijeme shoppinga u Primarku, kada je imala 16 godina

LARA STONE


Laru su agenti otkrili kada je imala samo 13 godina u pariškom Metrou.

JESSICA STAM


Agent ju je zamijetio u lokalnom kafiću u lunaparku u Barrieu, država Ontario. Imala je 16 godina.

 

photo: f.time

 

Objavljeno: 19.03.2011. u 18:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p