MODNI TALENTI

Kate Moss otkriva tajnu svog uspjeha!

Pročitajte intervju!

Svaki uvod o Kate Moss je zbilja suvišan, ona je supermodel, dizajnerica, stilska ikona i jedna od najeksponiranijih osoba na svijetu. Surađuje sa Topshopom, potpisuje ugovore s poznatim modnim kućama i živi život punim plućima. Donosimo vam zanimljivosti vezane uz suradnju sa Topshopom i samo neke od detalja koje je otkrila za jednu internet stranicu.

Što si naučila o sebi od kad si u ovom poslu?

Puno me više inspirira situacija kad ujutro ne moram sjesti na stolicu i srediti kosu i make up, već mogu razmišljati kakvu bi haljinu danas kreirala ili kakav miris iskombinirala. Imam ideje. Volim biti model, volim pozirati, no kad nešto radite toliko dugo, želite raditi i nešto za svoju dušu. Trebalo mi je neko vrijeme da krenem, prijatelji su me poduže vrijeme nagovarali - trebaš napraviti kolekciju, izrađuj odjeću, i sad je došlo vrijeme da se i to ostvari.

2__475.jpg

Da li je koji dio vaše karijere bio planiran? Oduvijek si željela biti model?

 

Ne. Nikad na to nisam ni pomislila, nikad. Sjećam se da sam u Floridi upoznala jednu djevojku, mislim da godinu dana ranije nego što sam se sama našla u svijetu mode, koja je maštala o manekenstvu, a ja sam tada mislila kako si plitka. Danas kad se toga sjetim, užasno me sram.

Što ti je bio najveći izazov?

Biti tu za Lilu i biti u mogućnosti da radim. I uz paparazze pokušati živjeti normalno. Okružena sam starim prijateljima, koji me dobro znaju. Pokušavam biti opuštena i smirena, to je izazov.

Kako sve uspijevaš? Modeling, parfemi, moda?

Dan za danom. Živim za trenutak. Razumljivo moj planer je ispunjen, nema rupa, no ne razmišljam o onome što trebam raditi za dva tjedna jer bi mogla pošiziti, pa živim dan za danom. Znam što trebam raditi nekoliko dana unaprijed, no nikad ne gledam predaleko u budućnost.

Gdje crpiš inspiraciju?

U namještaju koji mi se sviđa, u bocama i čašama. U svojoj kući, imam čaše za šampanjac iz 1930ih, i 1920ih - upravo su one poslužile kao inspiracija za bočicu posljednjeg parfema Vintage.

Je si li veliki kolekcionar?

Imam slike i stari namještaj, čaše, pepeljare i kutije. Sitnice koje skupljam.

3__c99.jpg

Postoji li razdoblje koje posebno voliš?

 

Volim dvadesete i tridesete. Moja kuća na selu je poprilično eklektična. Kao primjer vam mogu spomenuti Iggy Popa na križu koji stoji pored slike žene iz 1800. Volim taj miks.

Puno putuješ. Možeš li nam otkriti tajne kako da putujemo stylish poput tebe?

Nosim crno i uvijek sam u dobrim trapericama. Uske crne, rastezljive traperice i ravna cipela ili čizma. I naravno velika marama.

Koje su top tajne za ljepotu koje si saznala?

Ledena voda sa krastavcima i vosak koji je tisuću puta bolji od brijanja. Hidratacija, san i sreća - to su tajne za ljepotu. Znam da izgledam bolje kad sam sretna, tako da sreću stavljam na prvo mjesto.  

Pišeš li dnevnik?

Većina stvari mi stoji u BlackBerryju, tako sam se naučila.  

Ima li nešto što još želiš raditi?

Liniju make-upa.

Bi li ikad napisala knjigu o svom životu i stilu?

Ne, ima previše ljudi koji to rade. Mislim da ne... Možda sa 70.

Ana Bacinger

Objavljeno: 05.01.2010. u 18:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p