MODNI TALENTI

Lucija Beden: model stvoren za svjetske piste

Upoznajte mladu nadu hrvatskog modelinga

Lucija Beden 
Ne sjećam se da sam ikada na domaćim modnim pistama vidjela ikoga tko hoda kao Lucija Beden. Ne, to nije samo hod, to je neka neobjašnjiva osvajačka vibra. Ali pozitivno osvajačka dakako, zbog koje se čini kao da se zamrznuo svaki pokret u publici, svako besmisleno meškoljenje i bespotrebno čavrljanje. Lucija je definicija karizme, bez imalo pretjerivanja. Stvorena za piste velikih svjetskih modnih metropola. Samo je pitanje vremena. 
 
Znate li da se uz sve poznate modele, 'ajde više-manje, vežu zanimljive, pomalo filmske priče o otkrićima na posve neočekivanim mjestima u kojima glavne uloge ima neodlučna mlada nada i pronicljiva agentica? Recimo priča o tome kako je mlađahna djevojka, ništa ne sluteći, otkrivena na aerodromu kao Kate Moss ili pak jedući hamburger na ekskurziji kao Gisele Bündchen? OK, pitala sam Luciju Beden, kojoj je Talia Model Tihane Harapin Zalepugin matična agencija, kako je zaplivala modnim vodama, priželjkujući neku sličnu priču, a dobila sam još puno, puno bolju.
 
Lucija Beden 
Lucija Beden
"Ta metafora "modne vode" zapravo je poprilično zgodna za prepričavanje mog početka s obzirom da u te vode nisam niti zaplivala sama niti me Tihana upecala, već sam u njih, prije 3 godine, doslovno (u)bačena zahvaljujući svom prijatelju Brunu. Ja sam jedna od onih osoba koje ne znaju iskoristiti svoj potencijal, a Bruno je jedna od onih osoba koja onda uzme stvar u svoje ruke," prepričava Lucija sa smiješkom te nastavlja: "Tako me jedan dan nazvao na mobitel i rekao: "Kad dođeš kući čeka te iznenađenje." Naime, Bruno je iskoristio moju odsutnost i ostavljen ulogiran e-mail te sročio Tihani poruku u moje ime: "Draga Tihana, zovem se Lucija i zanima me modeling..." Sljedeću nedjelju smo se našle, u pratnji Bruna naravno, i od tada smo mu obje jednako zahvalne na tom potezu," završava veselo Lucija.
 
Lucija Beden  
Lucija BedenLEI LOU by Alex Dojčinović @ BIPA FASHION.HR  
 
I tako se priča zakotrljala. Od tada se Lucija pojavila kao glavno lice brojnih domaćih kampanja i lookbook-ova, a ono gdje smo je posebno uočili su one, već u uvodu opjevane, modne piste po kojima suvereno korača. "Što se revija tiče, zbog te jedne minute na pisti ne bude mi žao što sam cijeli dan provela u backstageu," sumira ukratko Lucija svoje iskustvo na revijama domaćih modnih tjedana.
 
Lucija BedeneNVy room @ BIPA FASHION.HR 
 
Prvo je snimanje Lucija odradila za concept store Vešmašinu pa lookbook za Aleksandru Dojčinović, a premda su snimanja u Lucijinom slučaju u deficitu naspram odhodanih revija, u najboljem joj je sjećanju ostalo snimanje s fotografom Zvonimirom Ferinom i šminkericom Kasandrom Draganić:
 
"To snimanje je bilo, kako se kaže, za dušu. Našli smo se kako bi svatko na svom polju dao svojoj mašti i slobodi na volju i nismo znali gdje će se to objaviti, hoće li se uopće objaviti i kakve će biti reakcije, ali rezultat je bio prekrasan! Tako to ide kada se na setu skupi dobra ekipa i kad svatko da ono najbolje od sebe," ispričala je, puna entuzijazma, Lucija.
 
Foto: Zvonimir Ferina 
 
Obzirom na sav potencijal koji Lucija ima, nisam mogla ne upitati je o ambicijama, može li se zamisliti na prekooceanskim destinacijama i na užarenim pistama svjetskih modnih tjedana: "Definitivno želim otići vani, vidjeti svijeta, upoznati ljude, uživati i osjetiti na svojoj koži sve ono što pratim, što mi se priča i o čemu sanjarim otkako sam krenula sa svime ovime. Mislim da nitko zapravo nije svjestan koliko bih voljela uspjeti u tome, a trenutno me u realizaciji te želje sprečava fakultet, a i činjenica da što sam starija to me sve više zanimaju i uveseljavaju i neke druge stvari."
  BiteMyStyle BiteMyStyle by Zoran Aragović (foto: Karmen Poznić)

"Otkako sam upisala francuski, bugarski i slovenski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu shvatila sam koliko zapravo zaista volim jezike pa razmišljam o tome hoću li na diplomski otići u Francusku, hoću li upisati neke nove jezike ili ću pak nakon preddiplomskog ponovo okušati sreću s glumom ili suvremenim plesom. Puno planova, a tako malo vremena," zaključuje ambiciozna studentica. Mi pak, poznavajući Luciju, ne sumnjamo kako će za njezine velike planove biti sasvim dovoljno vremena.
   
Ana Jagić @ BIPA FASHION.HR
 
Aleksandra Dojčinović @ FASHION.HR
  eNVy room (Foto: Šime Eškinja) 
 
BiteMyStyle (Foto: Karmen Poznić) 
  Lucija Beden
 
 
Foto: Jure Perišić, Karmen Poznić, Mateja Vrčković, Zvonimir Ferina, Šime Eškinja, PR
Objavljeno: 16.11.2015. u 14:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p