MODNI TALENTI

„Najviše od svega mrzila sam pistu!

Chrity Turlington nikad nije bila fascinirana modellingom

Supermodel, dizajnerica i humanitarka Christy Turlington je povodom svog dokumentarca No Woman No Cry dala zanimljiv intervju časopisu Telegraph. Osim što je promovirala svoj film o zdravstvenoj skrbi prema majkama u zemljama u razvoju, Christy je otkrila i kako je svijet mode nikad nije fascinirao do te mjere da izgubi vezu sa stvarnim svijetom.

Otkrila je kako joj je kao djevojci od 18 godina smetalo što svi govore isključivo o njenom izgledu, ali da joj je modelling ipak dao samopouzdanje. Kako je starija, sve se manje bavi modellingom, a sve je više orijentirana na humanitarni rad. „U modellingu nema previše intelektualnog napretka. To je bila lijepa prilika da vidim svijet, ali intelektualno i duhovno nisam dosegla mnogo baveći se time." izjavila je Christi i objasnila kako slavni supermodeli devedesetih, iako su bili dio pop kulture, nisu stvorili ništa vrijedno spomena.

„Jednostavno smo se našle u pravo vrijeme na pravom mjestu. Kate Moss sam upoznala kad joj je bilo 18, a očevi su nam radili u istoj kompaniji. Ona je uvijek bila drugačija, preuzimala je stvari u svoje ruke umjesto da drugi preuzmu nju."


Kao najgori dio posla opisala je revije: „Mrzila sam ih više od ičega. Samo sam mislila o tome kako što prije doći do kraja i vrati se natrag.", a i pokoje snimanje joj je ostalo u lošem sjećanju, kao ono na Eiffelovu tornju kada se fotograf bojao visina. „Nekada sam imala osjećaj da sudjelujem u stvaranju umjetničkog djela, ali make-up, rasvjeta i fotograf te mogu pretvoriti u drugu osobu. Ali usprkos svemu ostala sam ista i dosljedna sebi."

B.K.

foto: maybelline.com, odt.co.nz

Objavljeno: 17.07.2010. u 19:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p