MODNI TALENTI

New York Fashion Week prihvatio obline

Je li promjena na vidiku?

New York Fashion Week je morao popustiti pred najezdom "plus size" trenda. Iako su poznati po tome da preferiraju mršavice, ove sezone će se održati prva revija koju će nositi isključivo modeli s oblinama. Naime, američka modna kompanija OneStopPlus.com će prikazati desetke outfita na modelima punije figure uključivši Lizzie Miller i Toccaru Jones.

Cilj kompanije je dokazati kako su i žene s oblinama jednako lijepe u dizajnerskoj robi kao i mršavice. Ova revija doduše uz sebe ne veže niti jedan luksuzni brend, ali je ipak pozitivan pomak u odnosu na dosadašnje stanje. S druge strane London i dalje odbija bolesno mršave modele zamijeniti normalnim djevojkama, usprkos negodovanju javnosti.

U One StopPlusu su oduševljeni što će imati priliku održati ovakvu reviju, a glavna dizajnerica Galina Monaco išla je tako daleko da je rekla kako moda prolazi kroz "zlatno doba plus size modela". S druge strane, neki misle kako je "plus size" slabija struja u modnoj industriji sve dok velike modne kuće ne prihvate takve modele kao nešto normalno.

B.K

foto: Daily Mail

Objavljeno: 10.09.2010. u 14:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p