MODNI TALENTI

„One su premršave i otužne!“

Herve Leger o današnjim modelima

Mnogi žale za vremenima glamuroznih supermodela poput Cindy i Linde, a među njima je i dizajner Herve Leger čije su revije ranih devedesetih bile krcate supermodelima.

Danas Leger više ne vodi label koji nosi njegovo ime i ne održava klasične revije, a jedan od razloga zašto je tako je što smatra da su današnji modeli neinspirativni:

Cindy na Herve Leger reviji 1993.

„Da se moram vratiti modnim revijama kao obliku prezentacije, uhvatila bi me panika... Danas su modeli i premršavi i izgledaju otužno." izjavio je i dodao:

„Poznavao sam vrijeme supermodela, Linde Evangeliste i Cindy Crawford koje su uvijek bile žive i smiješile se. Danas između mnogih defilea uvijek vidite isti tip djevojke koji mene osobno nimalo ne inspirira."

Daily Mailu je objasnio kako umjesto klasičnih modnih revija svoje klijente poziva u showroom na prezentaciju Herve L. Leroux odjeće, kako se zove brend koji trenutno posjeduje.

model na reviji Herve Leger by Max Azria održanoj u rujnu

„Naravno da imam neku vrstu prezentacije. Tri prezentacije godišnje: jesen, proljeće i cruise, razgledaju moji buyeri. Kupuju ono što se prodaje i to daje smisao mom postojanju jer znam da negdje postoje ljudi kojima se sviđa ono što radim i to je nagrada sama po sebi." objasnio je.

Ime Herve L. Leroux mu je pomogao odabrati dugogodišnji prijatelj i kolega Karl Lagerfeld o kojem Herve ima samo riječi hvale: „On je genije. Prekrasna osoba... nitko na svijetu nije kao on. Imao sam priliku raditi s njim u kući Fendi i on uistinu daje sve od sebe. Dobar je u svemu, veoma je moderan i uvijek živi u budućnosti. Čim je jedan kolekcija gotova, on već drugi rad radi na sljedećoj! On je sve što ja nisam i zato me toliko fascinira."

B.K.

foto: Vogue, Style.com, Daily Mail

 

Objavljeno: 27.03.2011. u 16:00
Tagovi: Herve Leger

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p