MODNI TALENTI

"Ostajem u Americi"!

Intervju: Kristina Sajko

"Kristina Sajko je pobjednica reality show-a Heidi Klum"!

Ovaj naslov ste vjerojatno pročitali bezbroj puta u posljednjih nekoliko dana. Naša manekenka s duljim boravkom u Americi, osvojila je prvo mjesto u velikoj konkurenciji djevojaka koje su pretendirale na pobjednički tron uz novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dolara te editorijal u američkom izdanju Marie Clairea.

Kristina pripada zlatnoj generaciji hrvatskih modela koji su izašli iz agencije Midikenn. Karijeru je započela krajem 90-ih godina, točnije s 18 godina, kada su u trendu bile djevojke pomalo androginog izgleda. Zahvaljujući prekrasnim crtama lica, traženim tjelesnim proporcijama te prije svega pozitivnom osobnošću, Kristina je vrlo brzo dospjela u krug angažiranih djevojaka. Jednom prilikom smo razgovarale o svijetu mode za koji sam kao i većina tadašnjih djevojaka mislila da je samo glamur, putovanja i lova do krova, točnije Kiki je snimila kampanju za Versus, kada mi je pojednostavila stvar i rekla: „Za ove kampanje ne dobiješ skoro ništa love neg si happy ak te uzmu. Ako dobiješ ovo dobit ćeš i nekaj drugo , pa opet nekaj drugo i tek tad lova počne kapat".

23.jpg


 

Taj razgovor smo vodile prije pet godina u njezinoj sobi  u obiteljskom stanu u Zagrebu u koji se vratila nakon nekoliko godina boravka po svijetu, danas pet godina poslije, Kristina je našla svoj dom u Los Angelesu, puna je planova i ambicija, štoviše može se reći da za nju, ono pravo tek slijedi.

Kakve su prve reakcije javnosti nakon pobjede u „Models of the Runway"?-

Zaista nisam mislila da će moja pobjeda izazvati toliko pozitivnih reakcija. Svakoga dana dobivam toliko poruka i mailova i ovim putem se želim najiskrenije zahvaliti svima koji su me podržavali.

Karl Lagerfeld je jednom prilikom izjavio kako ne priznaje nikakva reality natjecanja, pogotovo natjecanja dizajnera. Koliko se, po tvom iskustvu, razlikuje modni svijet od onoga kakav je u reality show-u?

Mislim da je onaj u reality showu puno teži jer se radi pod velikim pritiskom. Dizajneri u Project Runwayu su bili pod puno gorim restrikcijama nego mi. Ja sam jedva  izdržala ove naše. Mila Hermanovski je izjavila da joj je Project Runway bio najteži izazov u zivotu. Oni su jadni spavali svega 2-3 sata svake noći, a ostalo besprekidno radili. Stalno moraš zadovoljavati kriterije sudaca kako bi opstao u showu, a istovremeno ne izgubiti sebe - to uopće nije lako. Jako im je teško bilo i samo su najizdržljiviji opstali. A sto se tiče Karla Lagerfelda i njegovih izjava, opće je poznato da ne podnosi Heidi Klum tako da njegove izjave o showu koji predvodi Heidi, ne mogu i ne treba shvatiti ozbiljno.

                           

Izjavila si kako si očekivala da će pobijediti neka mlađa djevojka. Jesi li ti najstarija sudionica show-a?

Nisam, Brandise je bila starija (32godine)

  

U modni svijet si ušla relativno kasno za početnice, ali si jako brzo postigla željeni status. Što je po tvom iskustvu potrebno da bi djevojka bila uspješan model?

Da bi uspjeli, treba se uvijek ponašati profesionalno, ići na sve castinge i dolaziti na vrijeme.

 

Sigurno si ovo pitanje čula mnogo puta ali nas živo zanima, kakva je Heidi Klum. Je li simpa kao što izgleda?

Čini se simpa, ali ne znam jer ju ne poznajem osobno

                            

Već dulje vremena živiš u Los Angelesu, kako izgleda tvoj prosječan dan „preko bare"?

Rano ustajem i idem na castinge. Volim kuhati pa svaki dan  smišljam nešto novo. Odem sa prijateljicom ili prijateljem na kavu ili čaj. Odigram tenis ako stignem i gledam crno-bijele filmove. Slušam muziku, odem na poneki koncert...Uglavnom dane provodim sa dečkom...

Imaš li već nekih poslovnih ponuda koje su ti primamljive?

Sve je još uvijek na opcijama pa ćemo vidjeti.

Ne kriješ da imaš glumačke aspiracije. Kako stoje stvari po tom planu?

Moj posao i prioritet je manekenstvo. Ako se gluma usputno desi bit će super! Otvorena sam za sve opcije.

Planiraš li se vraćati u Hrvatsku ili ostaješ u Americi?

Ostajem u Americi.... za sada.

 

Ana Pavić

Objavljeno: 30.04.2010. u 08:45
Tagovi: Kristina Sajko

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p