MODNI TALENTI

Ovo je lista 20 najbogatijih svjetskih modela

Znate li koliko "teže"?
Koliko god se apsurdnom prije 22 godine činila izjava Linde Evangeliste, "da ne izlazi iz kreveta za manje od 10.000 dolara dnevno", novčani su se izdaci od tog vremena mnogostruko uvećali u korist modela. Naravno, govorimo o klasi najboljih, koja na svoje bankovne račune brižno sprema milijune dolara kao rezultat njihova dugogodišnjeg rada u modnoj branši.


Da je Gisele Bundchen na vrhu liste nabogatijih modela, više nije nikakva novost, no činjenica da je iza sebe ostavila, primjerice, Tyru Banks s vrlo unosnim projektom (America's Next Top Model) leži u japankama. Giseline Ipanemice, brand koji je pokrenula u 2001. godini, raste iz dana u dan, a samo u 2010. godini prodano je preko 250 milijuna primjeraka. Osim spomenutog, Gisele je vlasnica linije za njegu kože Sejaa, a naodmet nisu ni nekretnine koje posjeduje u rodnom Brazilu i koje uključuju čak i hotel.


Listu uvjerljivo nose brojni supermodeli 90-ih, poput Naomi Campbell, Claudije Schiffer, Christy Turlington i Cindy Crawford, a jedan model koji i na pragu 40-te žari i pali jest Kate Moss, koja je mjesto na popisu zaslužila brojnim kampanjama prije i poslije njena kokainskog skandala, poput Burberryja, Balmaina, H&M-a, Agent Provocateura, Rimmela i Manga. Tko su najbogatiji svjetski modeli i koji su iznosi u pitanju, pogledajte u našoj galeriji.


H.B.
Source: Dailymail

Objavljeno: 06.02.2012. u 14:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p