MODNI TALENTI

Pejiću, čuvaj se!

Stiže Valentijn de Hingh

Tek nakon što se bura malo smirila oko Andreja Pejića i njegovog prava na rad u modnoj industriji, pojavio se Valentijn de Hingh. Valentijn je transrodna osoba koja je sudjelovala u dokumentarcu Hetty Niesch. Hetty je pratila djecu koja propitkuju svoju seksualnost, a Valentijn je pratila čak devet godina (od osme do sedamnaeste).

U dobi od sedamnaest godina Valentijn je nosila revije za kuće Martin Margiela i Comme des Garcons, da bi nakon nekog vremena narasla sa 180 cm na 185 i morala prestati s modellingom pošto agenti nisu bili zadovoljni njenom visinom. Ipak, s porastom popularnosti androgenog Andreja Pejića i transrodne Lee T., nove poslovne suradnje su se nasmiješile i Valentijn koja je za talijanski Vogue izjavila kako je „snimila editorijal za Love magazin, a snima ih još nekoliko u bližoj budućnosti".

Valentijn je tako još jedna u nizu modela koji svojom seksualnošću plijene jednako pažnje koliko i pojavom na pisti. Mnogi pretpostavljaju kako je ovo dokaz da se modna industrija napokon otvorila prema različitostima, jer su nakon punijih djevojaka na red došle i transrodne osobe i muškarci. Drugi pak ovaj „trend" promatraju sa skepsom, jer je činjenica kako je broj modela koji nisu bijele rase u kampanjama i na revijama zanemariv.

B.K.

Objavljeno: 12.06.2011. u 16:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p