MODNI TALENTI

Postoje li uopće plus size muški modeli?

Industrija još jednom zakida muškarce koji su van idealnih proporcija

Trenutno se nalazimo u vremenima kada je poplava plus size ženskih modela s međunarodnom karijerom zapravo normalna pojava. Unatoč činjenici kako je zaista moralo proći podosta godina od prvih naslovnica sa ženama ne-toliko-tipične manekenske građe, Crystal Renn uspjela je zasjati kao zvijezda novog trenda kojeg su vrlo srčano prigrlile mnoge žene diljem svijeta.

Žene s oblinama oduvijek su bile seksi i poželjne, naročito prosječnom muškarcu koji nikada nije bilo ljubitelj koštanih lutkica kakvima često percipira ženu na pisti. Tijekom povijesti, muškarci su znali cijeniti nešto korpulentnije žene jasno definiranih grudi i bokova dok su oni sami prečesto bili robovi snažnog i sportskog izgleda.

 

I kako bi onda izgledao plus size muškarac? Pretpostavlja li to pivski trbušćić i šire bokove? Može li to pretpostavljati određeni vid ljepote širim masama? Vjerojatno ne može i zato smo danas svjedoci kako muška plus size industrija zapravo ne postoji. Postoji ona izuzetno mršava i vitka te ona sportskih modela izraženih mišića. New York Magazine odlučio je istražiti ovu diskriminaciju visokih i korpulentnih muškaraca time što je odradio par razgovora s relevantnim sugovornicima koji vode poznate modne agencije, poput DNA Model Managementa. Na novinarsko pitanje o potencijalnim plus size muškarcima pristigao je odgovor kakvo takvih zapravo - nema. Ne postoji interes tržišta za takvim tipom ljepote niti industrija koja bi pratila ovakve muškarce. Takva ideja zapravo je nestvarna jer prosječna populacija ne voli gledati divove niti deblje muškarce...", izjavio je Gene Kogan, inače agent DNA modne agencije.

I što reći? Muškarci ovakvih proporcija očito bi trebali biti glasniji. Ili nagovoriti svoje žene da proguraju ovu ideju do vodećih ljudi industrije. U protivnom će i dalje plus size muškarac biti urbani mit...

M.B.

Photo: nymag

Objavljeno: 18.11.2011. u 13:45

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p