MODNI TALENTI

„Premlade smo, potplaćene i nezaštićene...“

Coco Rocha, Doutzen Kroes i Shalom Harlow progovorile o glavnim problemima modela

Organizacija Model Alliance, kojoj su pristupile neke od najpoznatijih djevojaka modelling scene, odlučno je krenula u borbu protiv nagomilanih problema koje muče svaku djevojku koja je ikad kročila na pistu.

„Predugo je ovaj svijet bio poput Divljeg zapada...", izjavila je Coco Rocha koja je postala glas nove generacije modela koji ne žele proživljavati razne situacije koje su im dosad uzimale energiju. „Potplaćene smo, ulazimo u ovaj svijet premlade i nitko nas ne štiti. Ne mislite li da je problematično kada jedna djevojčica od 15 godina stoji sama na setu dok ju cijela ekipa tjera na eksplicitnije poziranje?".

 

             

Poznatoj manekenki u zaštitu su stale Doutzen Kroes, Shalom Harlow i Crystal Renn koje su također svjedočile mnogim štetnim stvarima po mladu osobu. Doutzen Kroes je još naglasila kako bi manekenke i modeli trebali imati određen minimalac, a ne raditi za haljinu ili jaknu. „U Europi nas plate. Zašto nas ne mogu platiti i u Americi?" - postavila je vrlo jasno pitanje koje je uzrokovala komešanje u urednima agenata koji očito, u ime zarade, stavljaju osobu modela na jedno od zadnjih mjesta prioriteta.

M.B.

Photo:vogue

Objavljeno: 09.02.2012. u 12:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p