MODNI TALENTI

Tea Kramer: model koji osvaja stavom

Hrvatski model koji je koračao i svjetskim pistama

 
Kulerski, pomalo nonšalantan ali nekako prijateljski prisan stav, kao da već godinama zajedno ispijate kave u kvartovskom kafiću- tako bih nekako mogla opisati prvi dojam koji ćete dobiti prilikom upoznavanja s Teom Kramer. Da se radi o novom licu na našoj modnoj sceni, ne možemo baš konstatirati obzirom da je Tea, osim domaćim pistama koračala i njujorškim Tjednom mode te snimala kampanje u Milanu, a zasjala je i u finalnoj epizodi američkog realityja Project Runway.
 
Kako je započela Teina modna priča? "Tihanu Harapin sam upoznala tamo negdje oko svoje punoljetnosti. Upoznao nas je Boris Vidović, bivši direktor Stars cluba i moj obiteljski prijatelj, koji je smatrao da sam spremna za sljedeći korak u svojoj karijeri," započinje Tea te navodi kako je modnu karijeru uvijek stavljala pod navodnike jer je "ne smatra poslom od kojeg kod nas možeš dobro živjeti". No, Tea je pristupila Tihaninoj trupi u agenciji Talia Model i priča se zakotrljala.
 
FASHION.HR+ HOLIDAY (Foto: Franjo Matković)
 
Iako je, kaže, zahvaljujući modi poprilično mnogo proputovala te proživjela kako pozitivna tako i negativna iskustva navodi da je za nju "modeling uvijek bio samo hobi s dobrim beneficijama". No unatoč tom stavu, Teu je moda odvela i na put izvan Hrvatske - u Milano gdje je snimila kampanju za talijansku modnu kuću L'Altra Moda te u New York gdje je na prestižnom Tjednu mode nosila više od 10 revija. "Pojavila sam se u i finalnoj epizodi Project Runwaya, gostovala u epizodi serije Mob Wives i snimila kalendar u produkciji TV kuće VH1 te kampanje za dizajnere Daniela Silverstaina i Daniellu Kallemeyer," nabraja Tea svoja inozemna iskustva.
 
LIFT by Perwoll finalisti (Foto: Jure Perišić)
 
Što se pak domaće modne scene tiče Tea često suvereno korača pistom domaćih modnih tjedana te snima kampanje za domaće dizajnere. Nedavno je osvanula u blagdanskom editorijalu za FASHION.HR+ HOLIDAY uz bok kolegici uni Valas, a ispred objektiva fotografa Franje Matkovića. Također, Tea je krasila i editorijal koji je pratio rad 7 finalista modnog natječaja LIFT by Perwoll. Kolekcije domaćih dizajnerskih snaga koje je nosila nemoguće je i nabrojati. 
 
Foto: Kristijan Antolović
 
"Nema nekog bitnog faktora za bavljenje modelingom, izuzev prirodnih predispozicija i jako, JAKO "debele kože". Naime, ukoliko si mi manekenke dozvolimo uzeti k srcu svaki komentar ili prigovor u vezi svog izgleda, poprilično brzo nam se sroza samopouzdanje, što je svakako bitan faktor, kako u modelingu, pa tako i u životu," govori Tea o ne tako lijepim stranama posla. No, očito je i to svojevrsna životna škola koja u konačnici rezultira hvalevrijednom životnom lekcijom. "Za uspjeh u ovom poslu prvenstveno je potrebna sreća. Zato bih savjetovala djevojkama, koje ovaj svijet privlači, neka si obavezno osiguraju budućnost u smislu obrazovanja, jer ovdje vlada pravilo "danas jesi- sutra nisi", zaključuje Tea posve iskreno. 
 
BiteMyStyle @ BIPA FASHION.HR Cruise (Foto: Saša Zinaja)
 
Zbog osobnog uvida o važnosti obrazovanja, Tea inzistira na svom školovanju na Filozofskom fakultetu gdje studira engleski i nizozemski jezik. Stoga navodi kako zbog studija neće još neko vrijeme u internacionalne vode. "Čak i kada se povučem iz aktivnog modelinga planiram ostati involvirana na modnoj sceni, ali vjerojatno iza kamere," zaključuje Tea za kraj te dodaje: "modeling me iznimno definirao kao osobu, a zahvaljujući brojnim uspomenama i poznanstvima, obogatio me prvenstveno onim nematerijalnim - srećom, a to je na kraju dana najbitnije."
 
L'Altra Moda
 
Ana Jagić @ BIPA FASHION.HR (Foto: Mateja Vrčković)
 
Coded Edge (Foto: Jure Perišić)  
 
Foto: Kristijan Antolović 
  
SOEL by Sonja Lamut (Foto: Franjo Matković)
 
FASHION.HR+ HOLIDAY (Foto: Franjo Matković)
 
LIFT by Perwoll (Foto: Jure Perišić) 
 
BiteMyStyle @ BIPA FASHION.HR 
  
Foto: Kristijan Antolović, Franjo Matković, Jure Perišić, Mateja Vrčković, arhiva Fashion.hr, privatni album
Objavljeno: 19.01.2016. u 14:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p