MODNI TALENTI

Tko su najplaćenije svjetske manekenke?

Forbes objavio tradicionalnu listu bogatih ljepotica

Utjecajni američki magazin „Forbes" objavio je tradicionalnu listu najplaćenijih svjetskih manekenki. U obzir su uzeta primanja koja su djevojke ostvarile u periodu od godinu dana, te snimljeni editorijali i prihodi od stalnih višegodišnjih ugovora.

1. Gisele - 42 milijuna dolara


Na prvom mjestu nema iznenađenja i teško da će ih uskoro biti. Već sedmu godinu zaredom prvo mjesto drži Gisele Bundchen, zlatna koka modnog biznisa koja je u protekloj godini zaradila čak 42 milijuna dolara! Najveći dio njezinog bogatstva dolazi iz unosnih ugovora koje je potpisala s brandom Ipanema, vlastitoj kolekciji donjeg rublja, brandu organske kozmetike Seeja, te kampanjama za komercijalne brandove poput Pantenea, Oral-B i Sky HDTV.

 

2. Miranda Kerr -7.2 milijuna dolara


Na drugo mjesto dospjela je australska slatkica Miranda Kerr. Kerr je značajno povećala svoju zaradu zahvaljujući azijskom tržištu na kojem obnaša ulogu zaštitnog lica za brandove EMODA, Samantha Thavasa i Clear. Ako se navedenim kampanjama pridodaju i one za Mango, Lipton čajeve te linija organske kozmetike koje je Miranda vlasnica, jasno je zašto plavooka ljepotica nosi titulu kraljice komercijalnih brandova.

 

3. Adriana Lima - 6 milijuna dolara


Adriana Lima je dijete Victoria's Secreta, mega popularnog proizvođača donjeg rublja koji lijepu Brazilku drži na ugovoru još od 2000. godine. Najveći dio njezinih prihoda dolazi upravo od VS angažmana , dok se u ostale prihode ubrajaju kampanje za Miu Miu, Donnu Karan, Mawi Jeans i MetroCity.

 

4. Kate Moss - 5.7 milijuna dolara


Modna veteranka ne planira tako skoro napustiti biznis i posvetiti se obiteljskom životu, štoviše, Kate Moss radi više no ikad i slovi za najtraženije lice modne scene. Mlađe kolegice pozavidjet će na iznosu od 5.7 milijuna dolara koji je Kate u protekloj godini spremila na svoj račun. Od ugovora za Vogue Eyewear, beauty kuće Rimmel, modnih kuća Liu Jo i Versace, pa sve do dizajniranja dodatne opreme za pametne telefone, Moss je znala unovčiti svoje lice i ime koje prodaje stvari bolje od bilo kojeg celebrityja.

 

5. Liu Wen - 4.3 milijuna dolara


Kao prva Kineskinja koja je stavila anđeoska krila i prošetala pistom Victoria's Secret revije, Liu Wen je već s prvim izlaskom na pistu osigurala poziciju na listi najplaćenijih. Sve djevojke koje su imale čast da rade za ovu slavnu kuću, ubrzo su postale milijunašice i prave zvijezde koje obožavaju milijuni Amerikanaca. Wen nije mirovala ni na drugim frontama te je u svoj book ubacila i kampanje za H&M, Estee Lauder, Calvin Klein i Hugo Boss.

Na listi najplaćenijih nalaze se i Hillary Rhoda (4 milijuna dolara), Carolyn Murphy (3.6 milijuna dolara), Joan Smalls (3.5 milijuna dolara), Candice Swanepoel (3.3 milijuna dolara) i Lara Stone koja je ostvarila prihod od 3 milijuna dolara.

 

A.P.

Izvor: Forbes

Objavljeno: 20.08.2013. u 13:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p