MODNI DODACI

4 izvrsna trika kojima ćete raširiti preuske cipele

Što učiniti kako bi cipele bile udobnije?

cipele
 
Scenarij nam je svima poznat. Stojite ispred ogledala u butiku s tim fenomenalnim sandalama na nogama i mantrate kako vam još taj jedan par jako treba u arsenalu. Nakon mini borbe sa savijesti, ispeglate svoju izmučenu karticu i jedva čekate da izvedete svoje fantastične sandale u prvi izlazak. No, nakon pola sata na plesnom podiju, prisjedne vam svako, pa i mikroskopsko, pomicanje jer imate osjećaj kao da ste na stopala instalirali srednjovjekovnu spravu za mučenje nevjernika. Teško vam je i život nije fer. 
  
"Žuljaju me cipele, a ja moram ići na ples" zasigurno je stih inspiriran osobnim iskustvom (uz tebe smo Sanja!) jer je nošenje novih cipela ponekad stvarno mučno, kamo god u njima išli, u večernji izlazak, na poslovni sastanak, dejt, shopping... Cipele koje žuljaju toliko su zamorne da smo spremne, lišene bilo kakvog osjećaja srama i brige za vlastitu reputaciju, skinuti ih usred grada i hodati gradskim asfaltom u čarapama. No, unatoč tome što preziremo navikavati nove cipele na svoja stopala te se tjednima borimo sa žuljevima i krvavim prstima i petama, ipak postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da svoje preuske cipele učinite udobnijima!  
 
cipele 
1. Nosite cipele po kući
 
Prije nego što nove cipele izvedete u dugu šetnju ili u večernji izlazak, nosite ih barem nekoliko dana po vlastitom stanu. U trenutku u kojem shvatite da vas žuljaju nećete biti u krcatom noćnom klubu daleko od svog kreveta ili u uredu već u svojoj dnevnoj sobi pa ćete ih se odmah moći riješiti. Ako su vam cipele preuske pokušajte ih nositi doma ali s najdebljim čarapama koje imate tako da ih čim prije raširite.  
 
2. Zamrznite cipele u zamrzivaču
 
Da. Dobro ste čuli. Znanje fizike iz srednje škole nije uzaludno. Uzmite plastičnu vrećicu za smrzavanje vode, napunite vodu te ju stavite u cipelu pa sve skupa preselite u zamrzivač na barem 24 sata. Voda će se oblikovati po cipeli, a tijekom smrzavanja će, pretvarajući se u led, povećati obujam i vršiti pritisak na cipelu koja će se proširiti. Ponovite postupak nekoliko puta ako je potrebno. 
  cipele 
3. Zagrijte cipele sušilom za kosu
 
Tako je, nije zamrzivač vaš jedini saveznik. Pomoći će vam i sušilo za kosu! Obujte najdeblje čarape koje imate u ormaru te na njih navucite cipele koje vas žuljaju. Zagrijavajte ih fenom istovremeno mičući stopala lijevo-desno, gore-dolje kako biste ih čim više raširili. Kao i metoda zamrzavanja i metoda zagrijavanja najbolje će funkcionirati kod prave kože koja, jednom raširena, više se neće vratiti u prvotni oblik.
 
4. Namažite ih alkoholom
 
Ako ste u žurbi i nemate vremena baviti se zagrijavanje, zamrzavanjem i gaženjem, možete pokušati omekšati kritični dio cipele tako da mjesto koje vas žulja namažete alkoholom. Ostavite da se osuši 10-15 minuta, a kasnije ćete primijetiti kako je taj dio znatno mekši, posebice kada se radi o cipelama od prave kože. 
 
cipele  
Zapamtite da će većinu cipela omekšati upravo nošenje (koliko god ono teško u početku bilo). Ako ste nestrpljivi pokušajte s našim magičnim trikovima koji će ih gotovo sigurno učiniti manje mučnima za vaša napaćena stopala. No ako ništa od navedenih trikova ne uspije raširiti te grozne, zle cipele koje vam zadaju toliko muke, uvijek se možete osloniti na profesionalca. Odnesite svoje cipele postolaru koji će ih rastegnuti raznim metodama te ćete se konačno moći hvaliti svojim savršenim shopping ulovom.  
 
Tina Lončar
Foto: Collage Vintage
Objavljeno: 08.06.2016. u 17:00
Tagovi: Cipele, sandale, salonke

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p