MODNI DODACI

Adidas Gazelle – kultni klasik koji ponovo osvaja

Mlada dizajnerica Tara Turković izvrsno nosi retro model

Adidas Gazelle

Kako kombinirati adidas Gazelle i koje su boje ponovo in donosi mlada dizajnerica Tara, članica Buzz Crewa – mlade ekipe koju smo već imali prilike upoznati na portalu.

Sneaker kultura u modnom je svijetu u posljednje vrijeme zauzela visoko mjesto. Balerinke, štikle i cipele zamijenili su sneaker modeli, a nije čudno ni na svjetskim ulicama vidjeti osobe u odijelu dok na nogama nose – adidas Gazelle.

No, zašto baš adidas Gazelle i zašto je ovaj retro model ponovo postao tako omiljen među mnogim trandsetterima? Baš kao i Stan Smith model, Gazelle su postale novi retro fenomen. Dizajnirane su kao sportski model, preuzele su ih brojne subkulture te poznate osobe poput Kate Moss i Michael Jackson u mladim danima.

Tara Turković

Prvi je model izašao 1968. godine, a Gazelle su bile tenisice koje su povezivale glazbu, umjetnost i razne sportove. Nosili su ih članovi raznih hip hop grupa, skateri, a u Velikoj Britaniji su sredinom 90-ih Gazelle doživjele pravi procvat upravo zbog popularnosti Britpopa i grupa poput Oasis, Blur i sl. Ono zbog čega su Gazelle postale kultnim klasikom su boje – mnoštvo boja. S tim se slaže i mlada dizajnerica Tara Turković, članica Buzz Crewa kojeg ste imali prilike upoznati na našem portalu. Ovoj skupini mladih, urbanih kreativaca tenisice su glavi izvor inspiracije i najbolje će predstaviti sve modne sneaker trendove.

Tara Turković

Tara kao glavnu prednost Gazelle modela navodi to što se mogu se kombinirati uz svaki street style outfit - od trenirke, traperica pa i suknje. Kao glavne boje ove sezone bira pink, minti, rosé, bordo i plavu.

Uz Gazelle je veže izraz sportska elegancija, naročito sada kada su sportski odjevni predmeti i karakteristične prugice opet u igri, no sama kaže kako nema potrebe time se ograničavati te se povodimo njezinim riječima: ''Igrajte se, uživajte u bojama i kombinacijama, kao i u ovoj divno obojanoj jeseni.''

Foto: Buzz
Objavljeno: 04.11.2016. u 13:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p