MODNI DODACI

Air Maxice kakve ste oduvijek željeli!

Potpuno personalizirane tenisice

 
Air Max tenisice slave rođendan 26.ožujka povodom čega su se udružila tri najutjecajnija dizajnera tenisica te omogućila posebnu personalizaciju putem usluge NIKE ID koja je sada dostupna i u Hrvatskoj.
 
Air Maxice slave još jednu uspješnu godinu, a povodom rođendana ostvarena je još jedna suradnja HTM tima kojeg čine vrhunski dizajneri iz Nikea. Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield i Mark Parker obilježili su povijest Air Maxa, a povodom 29. rođendana poigrali su se modelima ali i omogućili ekskluzivne palete boja i materijala za izradu još personaliziranijih tenisica. Hiroshi Fujiwara je jedan od najutjecajnijih streetwear dizajnera današnjice koji je dio HTM tima od 2002. godine. Dodavanjem inovacija reinterpretira postojeće koncepte pa tako i slavni model Air Max 95 za kojeg je odabrao posebne materijale za personalizaciju.

 
Tinker Hatfield jedan je od najzaslužnijih osoba za nastanak Air Maxa. Zaslužan je za modele Air Max 1, Air Max 90 i Air Jordan 3-9. Nakon što je njegov prvi nacrt za Air Maxice tenisice realiziran pod nazivom Air Max Zero, Hatfield je ove godine pripremio posebnu personalizaciju modela Air Max 1.  Mark Parker je u Nike došao kao dizajner. Danas je CEO Nikea, no i dalje nalazi vrijeme za dizajniranje. Mark je odabrao model Flyknit 2014., a inspiraciju za ID pronašao je u prirodi. Boje duge i kukca aplicirani su na Flyknit materijal.
 

Na samom početku, 2002. godine dizajneri su se okupili u tim kako bi istražili mogućnosti korištenja različitih boja i materijala te unaprijedili klasičan dizajn. Od estetskih detalja došli su do razvoja novih tehnologija, a ove godine svaki od njih dizajnirao je po jedan model kojim odaju počast suradnji i Air Maxu. Hatfield je Air Max 90 modelu dodao povišeni dio koji zadržava sve karakteristike modela, ali je dodan dio koji poput čarape ide uz nogu. Hatfield je tu kombinirao najpoznatiji Air Max model i element najbrže kopačke na svijetu.
 
 
Nike Air Max Ultra M je model kojeg je izradio vizionar koji stoji iza najvećih Nikeovih inovacija, Mark Parker, a koji je oda klasičnom kroju i dizajnu iz 1980., izveden na moderan način. Fujiwara je odabrao najistaknutije elemente, vidljivi zrak tj. zračni jastuk za potplat te model Zero za gornji dio tenisice, a rezultat je Air Max LD- Zero H.
 
Foto: PR

Objavljeno: 26.03.2016. u 11:28
Tagovi: Nike, Nike

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p