MODNI DODACI

Izvrsni trikovi za bezbolan hod u štiklama

Da, postoje. I besplatni su!

 
Postoji li išta gore nego kada, puni samopouzdanja, izađete iz kuće u senzacionalnim cipelama na petu, a već nakon svega pola sata proklinjete trenutak kad ste ih odlučili obuti i razmišljate hoćete li ih skinuti i hodati bosi (bez obzira na čudne poglede prolaznika) ili ćete se vratiti kući po svoje dobre stare tenisice?
 
Svima nam se dogodilo, stoga ne očajavajte, niste usamljeni u svom ljubavno-mrzilačkom odnosu spram cipela s potpeticom! A što je najbolje od svega, postoje trikovi i to besplatni koji će vam pomoći da vaše nošenje cipela s potpeticom bude podnošljivije (ako ne čak i posve bezbolno).
  
 
1.  Kada nosite cipele s potpeticom, vaša ahilova tetiva se skrati te više ne stoji pod kutom od 90 stupnjeva kao u ravnoj cipeli. To je poprilično bolno te znatno mijenja položaj vašeg tijela. Kako bi to "skraćivanje" tetive tijekom nošenja vaših omiljenih sandala bilo čim bezbolnije pomoći će vam 10-15 minuta istezanja mišića nogu prije i nakon nošenja cipela.
 
2. Prije nošenja cipela s potpeticom, namočite stopala u hladnu vodu te nakon nekoliko minuta namažite stopala losionom za ruke, obujte svoje cipele dok vam je stopalo još blago vlažno (ne mokro!). Kombinacija hladne vode i losiona djelovat će kao lubrikant i olakšati nošenje cipela. Naravno, ovo pravilo vrijedi ako sandale nosite na bosu nogu. 
 
 
T.L.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 19.11.2015. u 12:07

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p