MODNI DODACI

Kako bezbolno nositi visoke potpetice 8 sati?

6 trikova za lakši život

 
 
Koliko ste puta samouvjereno zalupili vratima ujutro, izgledajući famozno u svojim novim sandalama, i požalili već na putu do parkirališta? Ili ste pak na polovici radnog vremena zaključili kako su vaše nove cipele s ubitačnom potpeticom kazna koju ne znate zašto podnosite?
 
Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova koji bi vam trebali olakšati život dok su vam stopala zarobljena u super stylish cipelama s visokom potpeticom. Ne morate se odreći visokih potpetica, dapače, dovoljno je da se samo malo prilagodite.
 
1. Deblja potpetica je stabilnija
 
  
Iskreno, žene koje uopće mogu stajati (a kamo li hodati) u sandalama koje imaju potpeticu tanku poput igle, smatramo super heroinama s posebnim moćima. S previše težine na pretankoj peti, teško ćete dugo stajati, stoga birajte cipele koje imaju konkretniju potpeticu. 
 
2. Platforma će vam olakšati život

 
Platforma na cipeli ima efekt kao i ravna potpetica jer smanjuje nagib između vrhova prstiju i pete, a imate potporanj duž cijelog stopala. Ne žrtvujete "visinu", a hodati i stajati je neusporedivo lakše nego li na tankim petama. 
 
3. Nosite cipele koje pokrivaju vrhove prstiju
 
   
Volite li nositi elegantne sandale koje imaju otvorene prste i samo tanke remenčiće, nagib koji stvara potpetica gurat će vaše stopalo prema naprijed što će vam otežavati hodanje i stajanje. 
 
4. Prebacite težinu na vanjski rub cipela
 

Kad hodate ili stojite, pokušajte prebaciti svoju težinu na vanjski rub cipela. To će ukloniti pritisak koji inače previše stavljamo na sredinu stopala.
 
5. Investirajte u kvalitetu

 
Što se cipela tiče, izreka "koliko para toliko muzike" pravilo je koje vrijedi u 99% slučajeva. Cipele s visokom potpeticom ustvari su poput malog djela arhitekture u kojem se posebna pozornost obraća na nagibe, materijale, visinu potpetice i kuteve pod kojima vam stoji noga. Ako cipelu platite 99.90 kuna, šanse da je pravilno "projektirana" može biti jedino rezultat slučajnosti.
 
6. Razgibajte stopalo 
  
 
Malo tjelovježbe i istezanja prije nošenja potpetica olakšat će vam život jer ćete pripremiti svoje stopalo na nekoliko sati u sandali koja će, zbog potpetice, skratiti dužinu ahilove tetive što zna biti poprilično bolno. 
 
T.L.
Foto: Style du Monde, Le21eme, Pinterest
Objavljeno: 09.12.2015. u 14:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p