MODNI DODACI

Kako u 5 sekundi procijeniti hoće li cipele s visokom petom biti udobne

Jednostavan trik koji će vas spasiti od promašene kupovine

Kupovina novih salonki ili sandala s visokom potpeticom uvijek je svojevrsni rizik. Kada ih isprobavamo u trgovini, šepurimo se u njima pred ogledalom i divimo se tome kako nam noge u njima izgledaju fantastično, nove nam se cipele mogu učiniti kao obuća koja nas neće pretjerano namučiti. Pritom ako smo upecali par koji nam se stvarno jako sviđa, moguće je i da nas podsvijest malo zavara pa ćemo same sebe uvjeriti kako ćemo baš te cipele nositi svaki dan, osam sati, bilo gdje. 

No, vjerojatno nema žene koja se tu i tamo nije prevarila kod kupovine cipela s visokim potpeticama. Ono što se u trgovini činilo fantastično udobnim, čim smo obuli s namjerom da nosimo u svakodnevnim uvjetima pretvorilo se u spravu za mučenje namijenjenu da zgnječi svaku košćicu u našim nježnim stopalima. Lijepe cipele odjednom postaju predmetom mržnje koje nakon prvog nošenja bacamo u najtamniji kutak ormara i žalimo za potrošenim novcem koji nikako ne volimo bacati na stvari koje ne nosimo. Naravno, nećemo reći kako je nemoguće prevariti se s ravnim cipelama, no šanse da kupimo cipele s potpeticama u kojima ćemo moći prehodati (eventualno) razdaljinu između spavaće sobe i kupaonice - mnogo su veće.

Želite li svesti broj pogrešnih kupovina na minimum, postoji trik koji bi vas mogao spasiti i poprilično je jednostavan! Zato idući put kada odlučite otići u kupovinu cipela, sa sobom ponesite ravnalo. Naime, cipele koje između početka gazišta i potpetice imaju više od 3 centimetra biti će mnogo udobnije za hodanje od onih koje imaju manje od 3 centimetra. Što je ta udaljenost između pete i početka gazišta veća, to će cipele biti stabilnije. Naime, cipele koje imaju spomenutu udaljenost, od primjerice 2.5, centimetra stavljaju prevelik pritisak na prednji dio cipele zbog čega će hodanje u njima biti iznimno nestabilno te na koncu i neudobno. 

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 10.02.2017. u 10:42

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p