MODNI DODACI

Kolekcija nakita posvećena Klimtu

Premijerno pogledajte novu FREYWILLE kolekciju Kiss

Povodom svoje 65-te godišnjice FREYWILLE najavljuje premijeru nove impresivne kolekcije nakita kreirane u počast Gustavu Klimtu, najvažnijem slikaru austrijske secesije, a nadahnute njegovim slavnim remek-djelom Poljubac.

 
Klimtov Poljubac mnogi poistovjećuju s umjetničkim utjelovljenjem čiste ljubavi. Dvoje zagrljenih ljubavnika prikazani su u krhkom trenutku uzvišene intimnosti dok su potpuno predani jedan drugome. Njihova priljubljena tijela Klimt ovija raskošnom odjećom ukrašenom bogatim nizom kolorističnih uzoraka uronjenih u zlato. Tako simbolično prikazuje emotivnu odvojenost i zaštićenost ljubavnika od stvarnog svijeta, trenutak ljubavnog zanosa koji donosi osjećaj da gubimo sebe, da gubimo osjećaj tjelesnog te se prepuštamo fizičkom posustajanju i tajanstvenom vrtlogu ljubavne svečanosti. Izrazita dekorativnost I nevjerojatan sjaj Klimtovog Poljupca proizlazi iz njegove težnje da transformira materijalnu vrijednost zlata u uzvišenu, luminoznu i duhovnu supstancu onog što smatra najdragocjenijim u životu, a to je ljubav.

S nestrpljenjem očekujemo ove najljepše ljubavne motive oslikane na upečatljivom umjetničkom FREYWILLE nakitu. Premijera nove Kiss kolekcije očekuje se krajem veljače u FREYWILLE butiku u Zagrebu.
Objavljeno: 29.01.2016. u 13:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p