MODNI DODACI

Najveće pogreške koje radite pri odabiru sandala

Što vam najviše šteti?

Osim ako nemate izražen osjet njuha ili se pak, poput neke superžene, uopće ne znojite - sandale su neizbježan modni dodatak u ljetnim mjesecima. No, ukoliko ih pogrešno odaberete, mogli biste imati štete koje će vas koštati.

Jedno od pravila koje ćete najčešće slijediti pri kupnji novih sandala je pravilo estetike, zar ne? Ako su vam cipele lijepe, mali će vam glasić u glavi prišapnuti: "Nema veze, rastegnut će se". No, ako dobijete dojam da same sebe zavaravate kako biste opravdale kupnju, najbolje je da sandale ostavite na polici. Kada su pak u pitanju najveće pogreške koje radimo s ljetnim sandalama, ortoped će reći da je jedna od velikih pogrešaka ta što kupujemo sandale s pretankim vezicama ili remenčićima koji će nam, kada ih vežemo oko noge, lakše zaustaviti cirkulaciju nego nešto će to učiniti deblji remenčići. Također, valja provjeriti da li te vezice prelaze preko kosti poput gležnjeva jer bi vas to moglo ozbiljno nažuljati i činiti hod u sandalama nemogućim. 
 
Ortopedi također upozoravaju da ne kupujete sandale koje možete "prepoloviti" rukama jer to znači da vjerojatno nemaju dovoljno stabilnu potporu za vaše stopalo. No, ono što žene najviše griješe je, kažu doktori, da prebrzo uskoče u cipele bez da su ih razgazile. Nosite sandale prvo po vlastitom stanu, pa do trgovine pa ih tek onda, kada se prilagode vašem stopalu, prošetajte gradom. Ako niti tada ne budu dobre i nastave vam raditi probleme, pošaljite ih u zaborav!
  
 
T.L.
Foto: Collage Vintage
Objavljeno: 21.07.2016. u 11:36

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p