MODNI DODACI

Pogreške koje radite sa svojom torbicom

3 greške koje uništavaju vašu kožnu torbu
Greške koje radite sa svojom torbicom
K
valitetna kožna torba nije samo torba – ona je modni dodatak koji ima moć da podigne svaki styling, ona je dugotrajna investicija (posebice ako su u pitanju dizajnerske torbice) i pravi statement komad. No, često znamo biti razočarati u dugotrajnost i kvalitetu skuplje torbe. Jeste li se zapitali da ste možda vi krivi za narušeni izgled svoje najdraže kožne torbice?

Često kožne torbe uzimamo zdravo za gotovo, zaboravljamo da poput najdražih statement cipela, i one traže pažnju i posebnu njegu. Upravo je to način na koji ćete produljiti njen vijek trajanja i zadržati postojan izgled.

1. Nosite kožnu torbicu tijekom lošeg vremena

Žene znaju mjesecima štedjeti za novu dizajnersku torbu, stoga iznenađuje koliko malo se o njoj brinu. Najčešća greška koju radite sa svojom kožnom torbom je njeno nošenje tijekom lošeg vremena. Pri tome mislimo na kišu, snijeg i ledenu hladnoću. Ovi vremenski uvjeti tijekom godina oštećuju izgled kože – zna dobiti mrlje, izgledati popucalo i iznošeno. Posebno su na vremenske uvjete osjetljive torbe od velura.

2. Premalo mjesta u ormaru

Većina žena svoje torbice drži u ormaru jednu uz drugu. No, kožnim torbama je potreban zrak jer u protivnom gube svoj oblik, a znaju dobiti i razne ogrebotine na površini. Svoje skuplje primjerke držite u posebnim mekanim vrećicama, a između svake torbice držite pet centimetara razmaka.

Greške koje radite sa svojom torbicom

3. Zaboravljate na njegu

Većina žena zaboravlja njegovati svoje torbice. Dok se još sjetimo očistiti najdraže kožne cipele, torbice, nažalost, uvijek izvuku deblji kraj. Čim je kupite na nju nanesite impregnacijska sredstva i to činite svakih četiri tjedna. Također je trebate njegovati i posebnim sredstvima za kožu koje možete kupiti u raznim sneaker storeovima. Na taj način vaša torba ostaje mekana, a ujedno je očuvana i njena boja.

M.D.
Foto: Getty Images
Tagovi: Torbe, ženske torbe

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p