MODNI TALENTI

‘U potrazi smo za super kul concept dućanima u Hrvatskoj’

Intervju: Emilija Katić (M-ishka)
M-ishka

Moja ljubav prema M-ishka kreacijama traje već jedno poduže vrijeme… Najprije sam uzdisala za mekanim i udobnim espadrilama u kojima sam na kraju provela cijelo ljeto i jedva se odvojila od njih ove jeseni, a posljednjih mjesec dana potajno uzdišem za neodoljivim okruglim torbama koje izgledaju senzacionalno. 

Dizajnericu Emiliju upoznala sam preko popularnog Instagrama kada smo dogovarale boju mojih espadrila i kliknula sam s njom iste sekunde. Ova nevjerojatna kreativka pokrenula je svoj brend u Beogradu i ubrzo raspametila cijelu regiju kreacijama koje osvajaju kako svojim dizajnom, tako i nevjerojatnom kvalitetom. U maloj pauzi na poslu, Emilija je pronašla vremena i otkrila mi detalje vezane uz M-ishku.

Tko se krije iza M-ishka brenda?

Mama jedne prave male Mishke koja je moja najveća inspiracija i snaga.

Specijalizirana si za izradu ručno rađenih espadrila i torbi koje su zaludile trendseterice diljem EX YU regije. Odakle ideja?

Pratim trendove i svoje osobne potrebe, estetiku, intuiciju. Imala sam želju da u svakodnevni outfit djevojaka vratim udobnost, ali da time ne izgubimo na ženstvenosti i autentičnosti.

M-ishka
Koje materijale koristiš u svojim kolekcijama? Kako izgleda sam proces izrade? Sudjeluješ li u cijelom procesu?

M-ishka je orijentirana eko friendly pa su svi materijali prirodni - koristimo jutu, kožu, pliš, pamuk. Svaki novi proizvod je proces u čijim segmentima u potpunosti sudjelujem. Ideje, dizajn, boje, materijali. Zatim proizvodnja. Nakon toga, ono čemu najviše posvećujem pažnju su kontrola kvalitete i komunikacija s klijentima.

M-ishkaS obzirom da je proizvod izrađen od kože i ručni je rad, cijena espadrila nije prevelika. Kako si formirala cijenu i imaš li dobru zaradu na njima ?

Trudila sam se da formiram cijene koje bi bile prihvatljive našem tržistu.

Kako izgleda jedan tipičan radni dan M-ishka tima?

M-ishka tim je svakodnevno u kreativnom kaosu. Uz marketing i prodaju, uvijek radimo na novim idejama, tragamo za novim materijalima i bojama. Ovih dana uživamo u odabiru mekanih, pastelnih pliševa za izradu M-ishka torbi.

Gdje se mogu pronaći M-ishka kreacije? Postoje li dućani u kojima prodaješ ili si fokusirana samo na društvene mreže i prodaju preko njih?

Uskoro će M-ishka biti dostupna u u dva koncept store-a u Beogradu, Jevremova 25 i Fab living by Una. Oba su pravo osvježenje za Beograd.

M-ishka
Misliš li da su ti društvene mreže pomogle u razvijanju brenda? Ja sam recimo za M-ishku saznala upravo preko Instagrama…


Instagram je alat koji sam od početka koristila u prezentaciji svojih proizvoda. Samim time, on je uvijek bio sastavni dio moje strategije.

Je li možda u planu otvaranje vlastitog webshopa?

Upravo se radi na tome, nadam se da će to pojednostaviti kupovinu i dati novu dimenziju proizvodima.

M-ishka
Razmišljaš li o plasiranju prozvoda na hrvatsko tržište? Uvjerena sam da bi reakcije bile odlične…

I ja sam uvjerena jer upravo iz Hrvatske stižu najbolji komentari i uzdisaji za M-ishka proizvodima. U potrazi smo za super cool concept dućanima u Hrvatskoj.

Ajmo malo o modi općenito… Tko su ti uzori, inspiracija na modnoj sceni i najdraži dizajneri?

Oduševljena sam kreacijama dizajnera Jacquemus, zatim onim što radi modna kuća Delpozo, Roksanda Ilincic. Svima njima je zajedničko to što su uspjeli da izgrade autentičan vizualni identitet i ostanu tome dosljedni.

M-ishka

Uvjerena sam da u bespućima Instagrama postoji žena na kojoj bi rado vidjela svoje espadrile. Tko je ona?

U Instagram svijetu nove ‘it’ djevojke su svakodnevnica. Postoji nekolicina koje su za mene već godinama ‘it’ djevojke, a Sienna je definitivno favorit.

Što je po tebi potrebno za dobar modni stil? I tko su žene za koje si uvjerena da ga imaju?

Više puta sam čula rečenicu ‘samo ti to možeš isfurati’ i to je za mene osnov stila. Bitno je kako nosiš ono što si obukla. U moru trendi stvari, treba biti dovoljno originalan i to iznjeti na svoj način.

M-ishka
Koji su planovi za budućnost? Imaš li možda u planu kreiranje odjevne linije ili će M-ishka ostati brend koji nas uveseljava divnim modnim dodacima?

Upravo je lansirana M-ishka Belt Bag. U pitanju je praktična torbica koja se nosi oko struka na remenu, a nju stanu sve potrebne sitnice. Uskoro izlazi novi proizvod koji se vraća na svjetsku modnu scenu. Inače prepoznatljiv M-ishka stil i vrlo je udoban i praktičan. Također, u pripremi su i novi modeli espadrila i torbi za ljeto. Ostalo su planovi.

M-ishka
Objavljeno: 23.11.2017. u 09:51
Tagovi: torba, espadrile, Beograd

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p