SVJETSKA MODA

Nakit inspiriran slavnim umjetničkim remek-djelima u koji ćete se zaljubiti na prvu!

Sjajna ideja za blagdansko darivanje

Vrijeme blagdanskog darivanja je stiglo pa su mnogi počeli razmišljati čime će ove godine razveseliti svoje voljene. Za sve ljubitelje nakita i umjetnosti te poklona trajne vrijednosti koji će generacijama ostati u obitelji, jedna od najljepšim destinacija za kupovinu je FREYWILLE čije kolekcije trenutno popravljaju raspoloženje čarobnim umjetničkim motivima i simfonijom vedrih boja.

FREYWILLE kolekcije nakita su nadahnute remek-djelima velikana slikarstva kao što su Van Gogh, Monet, Klimt, Hundertwasser, Mucha, Gauguin i Sophie Taeuber-Arp. Od davne 1951.godine svaki komad nakita se izrađuje ručno, složenim postupkom oslikavanja i pečenja emajla u čak više od 100 pojedinačnih koraka. U bogatom spektru čarobnih oblika nakita, posebno se ističu oni u kojima je kolorističan emajl uokviren čistim 18 karatnim zlatom i dijamantima.

Radi se ekskluzivnoj ediciji unikata kolekcionarske vrijednosti, a čini ju nekoliko raznovrsnih oblika poetičnih imena: Luna Piccolissima, Star Aura, Aurora i Gloria. Uz savršeno blagdansko raspoloženje, obojeno nezaobilaznim jarko crvenim i zlatnim nijansama, divno će se uklopiti bilo koja FREYWILLE kolekcija ili dizajn, a u nastavku izdvajamo neke od najupečatljivijih.


FREYWILLE set L’Amandier iz kolekcije posvećene Vincentu van Goghu, reinterpretacija je djela “Badem u cvatu”, a radi se o seriji slika  koje je Vincent stvorio 1888. i 1890. u Francuskoj. Oživljava bujne bademove grane u cvatu koje se prostiru preko kristalno plavog neba, a zrače buđenjem i vjerom u budućnost ispunjenu nadom.


Po mnogima , najimpresivniji FREYWILLE dizajn je Èternite koji predstavlja interpretaciju Van Goghovog slavnog remek-djela “Zvjezdana noć“.Energična svjetlost mjeseca te mistična atmosfera noći, puna nade i beskonačnosti, uhvaćena je u snažnoj FREYWILLE kompoziciji savršenom harmonijom intenzivnih tonova azurno i kobaltno plave, a poetski sjaj zvijezda neprekidno pulsira u nijansama limun i oker žute.


FREYWILLE kolekcija Hommage à Gustav Klimt je posveta bečkoj secesiji i njezinom najistaknutijem predstavniku Gustavu Klimtu. Klimtova remek-djela na nenadmašan način sjedinjuju osjećaje i dekorativnu prekomjernost, na poseban način zrcale čaroban unutarnji svijet i ljepotu punu senzualnosti. Kao omiljen portretist dama iz bečkog visokog društva, Klimt pridonosi stvaranju femme fatale. U svojim djelima slavi ženu i prikazuje ju kao predivnu, čulnu heroinu. “Portretom Adele Bloch-Bauer I” Klimt ostvaruje vrhunac svojeg “zlatnog doba”.

U nevjerojatno raskošnom mozaiku satkanom od zlatnih dekoracija, prelijepa Adele djeluje poput božanstva. FREYWILLE umjetnicima je ovo Klimtovo remek-djelo bilo nadahnuće za kreiranje dizajna koji utjelovljuje modernu i snažnu ženu, suptilnu i tajanstvenu, ali svjesnu svoje moći. Kroz raskošne, zlatne linije sinkopiranog ritma reinterpretirana je ženska senzualnost te prikazana u elegantnoj harmoniji s moćnom, crnom podlogom.Modnu fotografiju za FREYWILLE set L’Amandier kreirali su Petar Trbović kojem idu zasluge za kreativno vodstvo i styling, Jelena Balić potpisuje fotografiju, a Mirta Pejić kosu i make up. U ulozi modela je prelijepa Elena Dizdar.

Foto: PR
Objavljeno: 06.12.2021. u 11:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p